eur:
392.57
usd:
365.45
bux:
66589.3
2024. április 26. péntek Ervin
Középen Áder János köztársasági elnök (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulóján 2018. március 15-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Percről percre a Bem tértől a Fővám térig

A március 15-i ünnepségek reggel a nemzeti zászló felvonásával kezdődtek a megemlékezések. Folyamatosan követjük a nap legfontosabb és legérdekesebb eseményeit.

2018.03.15. 19:03

A diákok átvonulnak a Nemzeti Múzeumhoz

A 12 pontot akarják felolvasni.

2018.03.15. 18:35

Több ezren a diáktüntetésen

Az Andrássy úton a diákok demonstrációja zárta a napot. A rendezvényen több ezren jelentek meg. A fiatalok előbb bizonyítványt osztottak, és egyest adtak a kormánynak, utána pedig felolvasták 12+1 pontjukat.

2018.03.15. 18:34

Karácsony: akár az ördöggel is lehet szövetkezni

Széles, a Jobbikot is magába foglaló ellenzéki együttműködés mellett foglalt állást Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, valamint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke csütörtökön Budapesten, a nemzeti ünnepen tartott közös baloldali megemlékezésen. Gyurcsány Ferenc vasárnap délutánra tárgyalni hívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit.

2018.03.15. 18:25

A Jobbik nem vesz részt a DK elnöke által kezdeményezett tárgyaláson

A Jobbik nem vesz részt a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke által kezdeményezett vasárnapi tárgyaláson - közölte az ellenzéki párt pártigazgatója csütörtökön az MTI-vel. Szabó Gábor közleményében arra reagált, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldali pártok közös március 15-i megemlékezésén azt mondta, készek megtenni azt, amit eddig soha, mert tárgyalni kell a Jobbikkal. Nem választási együttműködésről, nem közös kormányzásról, hanem arról, hogyan működnek majd együtt a következő parlamentben "Orbán bűnös rendszerének lebontásában" - mondta az egyeztetésről a volt miniszterelnök.

2018.03.15. 18:11

Sára Sándor kapta a Kossuth Nagydíjat - itt a teljes lista

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat a Parlamentben.

2018.03.15. 17:44

Áder János: március 15. nemzeti önbecsülésünk és a haza szolgálatának ünnepe

Március 15. örökre szólóan nemzeti önbecsülésünk és a haza legjobb tudásunk szerinti szolgálatának ünnepe - mondta a Parlamentben elmondott ünnepi beszédében Áder János köztársasági elnök csütörtökön, a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadása előtt. Az államfő úgy fogalmazott: 1848. március 15. világossá tette: a magyarok nem akarják kiengedni kezükből a saját sorsuk feletti döntés jogát. Áder János a kitüntetettekhez fordulva köszönetet mondott, amiért tehetségükkel, szorgalmukkal, hűségükkel, józanságukkal, áldozatukkal, türelmükkel példát mutatnak és ezzel másokat is jobb teljesítményre sarkallnak. Áder János Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában adta át a díjakat.

2018.03.15. 17:13

Vona Gábor 12 pontba foglalta elképzeléseit

A Jobbik elnöke 12 pontba foglalta elképzeléseit a párt március 15-i ünnepi megemlékezésén Budapesten, ahol azt közölte: valódi problémákkal akarnak foglalkozni. Vona Gábor ezen törekvések között említette a valódi biztonságot és demokráciát, a működő egészségügyi és szociális rendszert, a modern oktatást, az igazságos nyugdíjrendszert, az elvándorlás megállítását és a béruniót. Az ellenzéki politikus szimbolikusan egy vár építésének igényét vetette fel, amelyhez - mint mondta - meghív minden jó szándékú, tisztességes magyart, és amelynek tornyán nem a félelem és az elnyomás zászlaja lobog, hanem a szabadságé. Az ünnepségen a Jobbik 106 egyéni képviselőjelöltje esküt tett a Szent Korona másolata előtt.

2018.03.15. 16:54

Alternatív békemenetet tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

"A molinó minden előtt!" feliratú, nemzeti színű transzparens mögött vonultak fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által szervezett alternatív békemenet résztvevői. A felvonulás az Oktogontól indult, ahol a párt elnöke, Kovács Gergely ismertette az általuk megfogalmazott 12 pontot. Ebben egyebek mellett az "űrbéli viszonyok megszüntetését", "negyvenévenkénti országgyűlést Pesten", és "a cenzúra szabadságát, a sajtó eltörlését" követelték. A több ezer részvevő - akik közül többen jelmezt viseltek - rendőri felvezetéssel a Blaha Lujza teret és az Astoriát érintve az Erzsébet térre vonult egy teherautó mögött. A felvonulás végén a felszólalók ironikusan arról beszéltek, több százezren vettek részt a meneten, amelynek célja, hogy szót emeljenek az "utolsó rabláncról", a demokráciáról, "ami gúzsba köti egységre szomjas magyar szívünket". A rendezvény végén kihirdették, hogy hadat üzennek az ENSZ-nek.

2018.03.15. 16:50

Karácsony Gergely: csendes forradalom kell

Ha Vona Gábor nyeri a választást, Orbán Viktor marad - állította. Nem elűzni akarnak valakit, hanem visszahozni a normális Magyarországot. Olyan szövetségi kormányzást akarnak, amely csendes forradalmat indít el az élet minden területén. "Vissza kell hoznunk a békét" - mondta Karácsony Gergely.

2018.03.15. 16:45

Karácsony Gergely: készek vagyunk újabb áldozatokat hozni

A változást akaró emberek többségben vannak, és a többség nem lehet ellenzékben - mondta a kormányfőjelölt, de hozzátette, készek újabb áldozatokat hozni azért, hogy csak egy jelölt maradjon minden körzetben, akire szavazni érdemes. "És vannak olyan pártok, akinek a jelöltjeit szeretnék beemelni ebbe a közösségbe" - mondta, és az "ördöggel" is hajlandó szövetkezni.

2018.03.15. 16:41

Karácsony Gergely: Orbán Viktor bálványát le kell döntenünk

Ma a zsarnokság nem keletről jön, nem is nyugatról, hanem Felcsútról. Újra harcolnunk kell azért, hogy a márciusi ifjak 12 pontja valóra váljon. Saját magunkkal vívunk harcot. Sokan lemondtak már magukról, bálványt állítottak maguknak, és őt imádják. Orbán Viktor bálványát le kell döntenünk - mondta az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje.

2018.03.15. 16:28

Gyurcsány Ferenc: a DK jelöltje visszalép Szél Bernadett javára

A demokratikus ellenzéki pártoknak meg kell állapodniuk, hogy csak egy jelölt maradjon minden körzetben. Ez nem lehetőség, hanem kötelesség - mondta a DK elnöke, és bejelentette, egyoldalú lépéssel a Demokratikus Koalíció egyoldalú lépéssel visszavonja jelöltjét Szél Bernadett, az LMP társelnöke javára a körzetében. Gyurcsány tárgyalna a Jobbikkal is a parlamenti együttműködésről. Vasárnap öt órára megbeszélésre hívott minden ellenzéki erőt.

2018.03.15. 16:22

Czeglédy Csaba a börtönből üzent

Gyurcsány Ferenc azt mondta, Czeglédy Csaba vele üzent a börtönből. "Soha nem fognak megtörni, soha nem hazudom meg a barátaimat. Ha harc, hát legyen harc. Én nem hátrálok meg, ti se hátráljatok meg" - idézte a korábbi ügyvédje szavait Gyurcsány Ferenc.

2018.03.15. 16:18

Gyurcsány Ferenc: nincs okunk megalkudni

A szavak ideje lejárt, elmondtunk mindent a pusztításról. Soha nem alkudtunk meg, ez adja az erőnket. Győzelemre készülünk, hogy igazságot adjunk a kisemmizetteknek. Szabadságot a szónak, a sajtónak, a hitnek - mondta a volt miniszterelnök az ellenzéki pártok Fővám téri megemlékezésén.

2018.03.15. 15:33

A szabadságharc zsidó hőseire emlékeztek Budapesten

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc magyar zsidó hőseire emlékeztek csütörtökön Budapesten, a Kozma utcai zsidó temetőben, a forradalomban hősi halált halt honvédek sírkövénél. Frölich Róbert országos főrabbi emlékbeszédében kiemelte: a zsidó közösség és a magyar nemzet szabadságáért küzdő '48-as zsidó hősöknek köszönhető, hogy a közösség tagjai ma ünnepelhetnek, hogy egy szabad hazában, megkülönböztetés nélkül élhetnek és nevelhetik fel gyermekeiket. Úgy fogalmazott: "ők küzdöttek helyettünk is", és az ő álmaik a mi életünkben és gyermekeink életében válnak valóra.

2018.03.15. 15:24

Így menetelt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt – galéria

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Bayer Zsolt által meghirdetett békemenettel egy időben saját demonstrációt szervezett. A résztvevők az Oktogontól vonultak az Erzsébet térre.

2018.03.15. 15:18

Elszavalták a Himnuszt a Kossuth téren

Orbán Viktor ünnepi beszéde végén azt mondta, készen állnak a választási hadjáratra, már csak az maradt hátra, hogy a Jóisten segítségét kérjék, és ezért ezúttal nem elénekelték a Himnuszt, hanem a kormányfő vezetésével elszavalta a tömeg. "Magyarok, menjetek és harcoljatok, éljen a haza, fel, győzelemre, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - zárta beszédét a miniszterelnök.

2018.03.15. 15:12

LMP: a márciusi ifjak is együttműködtek, most is erre van szükség

A márciusi ifjak nem biztos, hogy szerették egymást, de ott és akkor együtt tudtak gondolkodni, és jelenleg is az a kérdés, együtt tud-e gondolkodni sok-sok ember a változás érdekében - mondta ünnepi beszédében az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki március 15-e alkalmából azt üzente a többi ellenzéki pártnak: csak akkor fognak győzni, ha a lehető legszélesebb körben együttműködnek.

2018.03.15. 15:08

Orbán Viktor: a hazának szüksége van a fiatalokra

A miniszterelnök a beszéde végén külön szólt a fiatalokhoz is. "A hazának szüksége van a fiatalokra azért, hogy később is legyen hazájuk a fiataloknak" - mondta.

2018.03.15. 15:04

Orbán Viktor: aki magyar, velünk tart

Mi sem vagyunk hibátlan nép, akadtak sötét órák és hideg napok, de többet adtunk a világnak, amint amennyit kaptunk. Nélkülünk rosszabb hely lenne a Kárpát-medence is. "Van jogunk a létezésre. ezért nem kell félnünk. Aki magyar velünk tart, Magyarország a magyaroké! - mondta.

2018.03.15. 14:55

Orbán Viktor: nem adjuk fel soha!

Ez a mi hazánk, nem adjuk fel soha, és küzdeni fogunk érte a végsőkig - mondta a kormányfő, és szerinte, ha hagyják, tíz- és tízmilliók indulnak meg Európa felé. A kontinens nyugati része ezt feltartott kézzel nézi, és az ottani fiatalok még látni fogják, hogy kisebbségbe kerülnek saját hazájukban. "Ha Európa nem fog semmit tenni, ránk rúgák az ajtót" - közölte.

2018.03.15. 14:51

Orbán Viktor: egymásnak feszülnek a nemzeti és a globalista erők

Nem csupán egy választást akarunk megnyerni, hanem a jövőnket. Magyarország volt, van, de most az a kérdés, lesz-e. Még sohasem feszültek ennyire egymásnak a nemzeti és a globalista erők - mondta a miniszterelnök. Szerinte ez a helyzet 24 nappal a választások előtt.

2018.03.15. 14:49

Orbán Viktor: el akarják venni az országunkat

Évtizedek alatt, külföldi népek lépésről lépésre lépésre akarnak kiszorítani minket, és azok, akik a határaiknál nem akasztják meg a bevándorlást, elvesznek - mondta a kormányfő.

2018.03.15. 14:45

Hallgassa élőben Orbán Viktor beszédét

A címre kattintva élőben hallgathatja a miniszterelnök ünnepi beszédét.

2018.03.15. 14:44

Orbán Viktor elkezdte ünnepi beszédét

A lengyel vendégeket köszöntötte elsőként a miniszterelnök a Kossuth téren. "Tiszteletet Lengyelországnak, tiszteletet Magyarországnak" - mondta Orbán Viktor.

2018.03.15. 14:28

Fidesz: soha ennyien nem vettek részt Békemeneten

Megtelt a Kossuth tér, még soha ennyien nem vettek részt Békemeneten az eddigi adatok alapján - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója

2018.03.15. 14:08

Nagy a tömeg a Szépművészeti Múzeumnál

Rengeteg látogató kíváncsi a Szépművészeti Múzeum hetven év után csütörtökön újranyílt Román csarnokára, az épület előtt már a nyitásra hosszú sor kígyózott az esős idő ellenére is.

2018.03.15. 13:34

Gulyás Gergely a XII. kerületben beszélt

Március 15. az egyik legdicsőbb nemzeti ünnepünk, a forradalom és szabadságharc jelentősége, hatása felbecsülhetetlen a modern nemzetté válás és a polgári Magyarország szempontjából - hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője. Gulyás Gergely a XII. kerületi önkormányzat megemlékezésén közölte: március 15. "máig hatóan formálja" a magyarság identitását, a kevés nemzeti közös nevező egyike. A kormánypárti politikus kijelentette: a jogos nemzeti büszkeség a népből nemzetet teremtett.

2018.03.15. 13:29

Átadták a Szabad sajtó-díjakat

A Szabad Sajtó Alapítvány díját idén hárman vehették át: Lakner Zoltán politológus, politikai elemző; Németh Péter, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője; Papp Réka Kinga újságíró, civil aktivista. "A Fidesz az új kisebbség pártja, mert a magyarok mindig a szabadságot választották a rabság helyett, amelynek modernkori formája a közpénzen létrehozott népbutítás" - hangoztatta az MSZP elnöke a díj március 15. alkalmából rendezett csütörtöki budapesti átadásán. Molnár Gyula közölte, az MSZP-Párbeszéd csatlakozik a Megyek szavazni mozgalomhoz, amelynek célja a választási részvétel növelése. Szeretnék, ha ezt minél többen jeleznék ruházatukon is, ezért visel rendhagyó, keresztet formázó nemzeti színű kokárdát. Az ellenzéki politikus beszéde végén arra kérte szimpatizánsaikat, hogy az egyéni körzetekben az esélyes jelölteket támogassák, míg az országos listán "a változás szövetségére" voksoljanak.

2018.03.15. 13:25

Elindult a békemenet – galéria

A Bem József téren gyülekező tömeg elindult a Kossuth térre, hogy meghallgassa Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

2018.03.15. 12:14

Kelemen Hunor: ma is kiegyezésre törekszünk

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) március 15-i üzenetében azt kérte, hogy 2018-ban legyen józanság, több az egyenlőségből, a szabadságból és a testvériségből!

2018.03.15. 11:49

A román miniszterelnök köszöntötte az ünneplő magyarokat

Viorica Dancila román miniszterelnök a magyarok nemzeti ünnepe alkalmából megfogalmazott üzenetében kijelentette: elérkezett a hangsúlyváltás pillanata, és ideje azokra a dolgokra fektetni a hangsúlyt, amelyek összekötik a románokat és a magyarokat, amelyek segítik az emberi és kulturális kapcsolatokat, a közös európai perspektívát, a két népet jellemző hagyományok és szokások felmutatását.

2018.03.15. 11:27

Szijjártó Péter: ne zavarják a román hatóságok a magyarok ünneplését

Szijjártó Péter közleményben szólította fel a román hatóságokat csütörtökön, hogy ne büntessék a magyarokat azért, mert megünneplik nemzeti ünnepüket.

2018.03.15. 11:03

Felvonták a nemzeti lobogót – galéria

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, csütörtök délelőtt az Országház előtt.

2018.03.15. 10:26

Hatalmas útlezárások Budapesten

A március 15-i rendezvények miatt forgalomkorlátozás lesz péntekig Budapest több kerületében.

2018.03.15. 10:00

Felpörög a politika a nemzeti ünnepen

Lesz Békemenet, miniszterelnöki, valamint miniszterelnök-jelölti beszédek, továbbá egy diáktüntetés is a március 15-i fővárosi események között.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

A várakozásokat felülmúló negyedéves számokat közölt első negyedéves gyorsjelentésében a Microsoft, a folyó negyedévre megfogalmazott kilátások azonban vegyesek a menedzsment bevételprognózisa kisebb csalódást okozott. A mesterséges intelligencia beruházások felpörögtek a Microsoftnál, a szektortársakhoz hasonlóan, és a költekezés a következő negyedévekben is fennmarad a menedzsment közlése szerint. A befektetők jól fogadták a negyedéves számokat, a Microsoft árfolyama közel 4 százalékot emelkedett zárás után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×