eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kokárda az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen a fővárosi Múzeumkertnél 2017. március 15-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Felpörög a politika a nemzeti ünnepen

Lesz Békemenet és Békemenet-paródia, miniszterelnöki, valamint miniszterelnök-jelölti beszédek, továbbá egy diáktüntetés is a március 15-i fővárosi események között.

Bár beszédek nem hangoznak el, 9 órakor a hagyományos zászlófelvonással kezdődik az ünnepi megemlékezések sora. A nemzeti lobogót katonai tiszteletadással, Áder János államfő és Kövér László házelnök jelenlétében vonják fel.

A jelentősebb politikai rendezvények közül a Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum 11:30-tól, a Bem József téren kezdi meg demonstrációját, köszöntőt mond mások mellett Csizmadia László, a szervezet alapítója, majd a Békemenet a Bem térről, a Nyugati tér és az Alkotmány utca érintésével a Kossuth Lajos térre vonul, ahol az egybegyűltek csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez.

Eközben az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett felszólal az Ökopolisz Alapítvány déltől kezdődő kerekasztal beszélgetésén a Benczúr Hotelben. Szintén déltől indul a Kétfarkú Kutya Párt Békemenet-paródiája az Oktogontól.

A már említett állami díszünnepség délután 2-től kezdődik a Kossuth Lajost téren. A díszünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

15 órától a Fővám téren közös megemlékezést tart az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalícióval, illetve az Együtt politikusaival. A rendezvényen felszólal Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, valamint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is.

A Jobbik szintén délután 3-tól tartja megemlékezését, a Báthory utca és a Hold utca kereszteződésében, a Batthyány-örökmécsesnél, amelyen mások mellett Vona Gábor pártelnök szólal fel.

Áder János köztársasági elnök délután öttől mond beszédet az állami kitüntetések átadásakor az Országházban, miközben a Diákvagyok mozgalom kezdi meg megemlékezését és a közoktatási rendszer megváltoztatását célzó tüntetését az Andrássy úton, az Operaház előtt.
 

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×