eur:
394.53
usd:
363.13
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
A párt logója egy lufin a Magyar Kétfarkú Kutya Párt békemenetén az Oktogonnál 2018. március 15-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Így menetelt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt – galéria

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Bayer Zsolt által meghirdetett békemenettel egy időben saját demonstrációt szervezett. A résztvevők az Oktogontól vonultak az Erzsébet térre.

"A molinó minden előtt!" feliratú, nemzeti színű transzparens mögött vonultak fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által szervezett alternatív, ironikus hangvételű békemenet résztvevői csütörtökön Budapesten.

A felvonulás az Oktogontól indult, ahol a párt elnöke, Kovács Gergely ismertette az általuk megfogalmazott 12 pontot. Ebben egyebek mellett az "űrbéli viszonyok megszüntetését", "negyvenévenkénti országgyűlést Pesten", és "a cenzúra szabadságát, a sajtó eltörlését" követelték.

A több ezer részvevő - akik közül többen jelmezt viseltek - rendőri felvezetéssel a Blaha Lujza teret és az Astoriát érintve az Erzsébet térre vonult egy teherautó mögött, amelyről a felvonulás közben zene szólt.

A tömegben a kormányon és kormánypárti politikusokon is élcelődő, gúnyos feliratú táblákat, valamint nemzeti színű és európai uniós zászlókat is lehetett látni. A táblákon egyebek mellett az alábbi feliratok voltak olvashatók: "Aki nem vejünk, az ellenünk"; "itt többen ENSZ-emtelenedtek"; "Ne menj el szavazni!"; "boldogok a stadionépítők"; "a választás csak fárasztás".

A tömegben többször skandálták a többi között azt, hogy "nem kell kormány"; "Viktor a király", és "ingyen sört!".

Amikor a menet egy időre megállt a Rákóczi úton a Kazinczy utcánál, akkor a tömeg vége a Nyár utcánál volt.

Az Erzsébet téren a felvonulás végén a felszólalók ironikusan arról beszéltek, több százezren vettek részt a meneten, amelynek célja, hogy szót emeljenek az "utolsó rabláncról", a demokráciáról, "ami gúzsba köti egységre szomjas magyar szívünket". Hangsúlyozták egyebek mellett, hogy nincs szükség több választásra, mert az csak megosztásra jó, ezért erős központosított Magyarországot akarnak, ahol - mint fogalmaztak - egy a cél, egy a pártrendszer, és a kettő is egy.

Mint elhangzott, a részvevők a demokrácia ellenségeiként vonultak az utcára, mert a demokrácia "elnyomó rendszer, ahol az emberek bele akarnak szólni a politikába".

A rendezvény végén kihirdették, hogy hadat üzennek az ENSZ-nek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×