eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk
Pulai: a Fidesz vasárnap este egy óriási pofont kapott

Pulai: a Fidesz vasárnap este egy óriási pofont kapott

Eldördült egy új startpisztoly az ellenzék számára - nyilatkozta az InfoRádiónak Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezető igazgatója.

A Fidesz vasárnap este egy óriási pofont kapott - nyilatkozta az InfoRádiónak Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: amit a mérésekből eddig is lehetett tudni, most kiderült a gyakorlatban is, jelesül az, hogy a Fidesz a legjobban szervezett ellenzék. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy ellenzéki összefogással a Fidesz legyőzhető, még egy olyan városban is, mint Hódmezővásárhely.

Az elemző kérdésre válaszolva elmondta: hasonlóan teljes ellenzéki összefogást a parlamenti választásokon nem tart valószínűnek. Az viszont elképzelhető szerinte, hogy a Jobbikon kívüli ellenzéki pártok az eddigieknél szorosabb együttműködésre váltanak. Ez valamennyire limitált, hiszen már zajlik a jelöltállítás, szükséges a megfelelő mennyiségű ajánlás összegyűjtése is, de bizonyos módosításokra még van lehetőség. Hódmezővásárhely egyértelmű jelzést adott, hogy van értelme az összefogásnak - tette hozzá.

A kormánypártok számára Hódmezővásárhely megmutatta: el lehet veszíteni egy olyan választást, amelyben a kutatások előzetesen azt mutatták, hogy ők a biztos esélyesek. A kormányoldal számára az is leszűrhető, jó az a stratégia, amelyik az ellenzéki összefogás megakadályozására törekszik.

Az elemző szerint a Fidesz számára továbbra is kiemelt cél marad a centrális erőtér megőrzése, amelyben ők a relatív legerősebb erő. Más esély számukra az elkövetkező 6 hétben nem mutatkozik Pulai szerint.

A hódmezővásárhelyi eredményből országos szinten április 8-ára az egyik levonható következtetés Lázár János személyére vonatkozhat - mondta az elemző. A számok alapján ugyanis arra lehet következtetni, hogy a városban soha ennyi ellenzéki szavazó nem volt.

Hangsúlyozta: ahol olyan ellenzéki jelölt indul az országban, aki Márki-Zay Péterhez hasonlóan be tudja gyűjteni a proteszt szavazatokat, akkor lehet félnivalója a Fidesznek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×