eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Drámai adat: a magyarok negyede érintett

Mintegy két és fél millió magyart, a lakosság 26,3 százalékát fenyegeti a szegénység vagy a társadalmi kirekesztettség – derül ki az Eurostat ma közzétett adataiból. Az EU-ban a mi mutatónk a kilencedik legrosszabb. A helyzet nem sokat javult a válság óta, 2008-ban ennél 250 ezerrel többen voltak érintettek.

Az Eurostat azokat tekinti fenyegetettnek, akiknek a havi jövedelme nem éri el az országuk mediánjövedelmének 60 százalékát, komoly gondot okoz a közüzemi számlák befizetése, bizonyos tartós fogyasztási cikkek megvásárlása, vagy tartósan problémájuk van a munkakereséssel - írta a hvg.hu. A EU statisztikai hivatala szerint

  • a legnagyobb szegénységi kockázat a munkanélküliség: azok között, akiknek nincs állásuk, 70 százalékos a fenyegetettség, míg a dolgozók között csak 18 százalékos az adat.
  • A gyerekvállalás szintén közelebb vihet a szegénységhez, a gyerekes családokban élők közel 30 százaléka szegény.
  • Ezzel szorosan összefügg, hogy a 18 éven alattiak harmada él szegénységben. 

Európában a legtöbbeket Bulgáriában, Romániában és Görögországban fenyeget a szegénység. A legjobb helyzetet Csehországban, Finnországban és Dániában mérték. A teljes összegzés itt található.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×