eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az eddigi legveszélyesebb módosításról szavaz az Európai Parlament Gulyás szerint

A bevándorlás ügyében az eddigi egyik legveszélyesebb módosításról szavaz csütörtökön az Európai Parlament (EP) szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága - közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: az EP testülete a Dublin IV. rendelet módosításáról fog szavazni, amely állandó és felső keret nélküli áthelyezési rendszert hozna létre.

Ez az előterjesztés a frakcióvezető szerint szemben áll azokkal az európai tanácsi döntésekkel, amelyek azt sürgetik, hogy lehetőleg még a belépés előtt történjen meg a menekültstátuszról szóló döntés.

Ráadásul a módosítással egy olyan szankcionálási rendszert is bevezetnének, amellyel a kötelező áthelyezésben való részvételtől tennék függővé egy tagállam hozzáférését az unió strukturális alapjaihoz - hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×