eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Feljelentették Soros Györgyöt

Feljelentették Soros Györgyöt

A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt, hogy kiderítse, valóban létezik-e a Soros-terv. A párt közlése szerint a feljelentést a kormánypárti politikusok közelmúltbeli kijelentései alapján állították össze.

Amennyiben a rendőrség nem rendeli el nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek papírja lesz arról, hogy amit tesznek, „hatalmas agymosás” és „hazugság” – jelentette ki Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője.

A feljelentést alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás címén tették. Az indoklásban Tuzson Bence államtitkárra, Bakondi György belbiztonsági főtanácsadóra, Halász János frakciószóvivőre, Németh Szilárdra, Aradszki András államtitkárra, Budai Gyula képviselőre, Kovács Zoltán kormányszóvivőre, és Fodor Csabára, a Nézőpont intézet ügyvezetőjére hivatkoznak.

Mirkóczki Ádám azt is elmondta, hogy hiába kérdezte a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén a titkosszolgálatok jelenlévő vezetőit, hogy létezik-e a Soros-terv, kérdésre nem kapott választ.

Hangsúlyozta, hogy az olyan emberekre, mint Soros György, oda kell figyelni, ugyanis aki ekkora befolyással rendelkezik, azt nem lehet elbagatellizálni. A Fidesz viszont túlzásokba esik, amivel csak azt éri el, mint aki a közmondásban farkast kiáltott.

Szerinte Soros György valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de ezekkel ellentétes nyilatkozatokat is tett. Ezek alapján „még nem beszélhetünk tervről” - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×