eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Október közepén megpecsételődhet Botka László sorsa

Október közepén megpecsételődhet Botka László sorsa

Az ellenzéki pártoknak nem tetszik az MSZP ajánlata.

Hiába utasították vissza a megszólított ellenzéki pártok Botka László ajánlatát, miszerint a listás helyek felét nekik adná az MSZP, a szocialisták képtelenek elfogadni, hogy sem belőlük, sem miniszterelnök-jelöltjükből nem kérnek a baloldalon. A Magyar Idők információi szerint akár alig egy hónap múlva, az MSZP október közepén esedékes választmányi ülésén eldőlhet Botka László sorsa.

"Továbbra is azt kérjük a demokratikus ellenzék pártjaitól, hogy az összefogásról eddig érkezett egyetlen valódi, számokat is tartalmazó, nem feltételezéseken alapuló ajánlatot, Botka Lászlóét, érdemi párttestületeik tárgyalják meg, és vegyék figyelembe szimpatizánsaik, választóik véleményét is, akik kormányváltást akarnak" – reagált Botka László kommunikációs stábja arra, hogy az LMP, a DK, a Momentum, az Együtt és a Párbeszéd órákon belül nemet mondott az MSZP miniszterelnök-jelöltjének közös listára tett javaslatára, amire csupán a Fodor Gábor vezette Liberálisok mutatkoztak nyitottnak.

Harangozó Tamás az ATV-ben azt hangoztatta: ezen pártok szavazóinak a 80-98 százaléka gondolja úgy, hogy valamilyen választási szövetségben együtt kell működni, sőt az LMP-szavazók 98 százaléka is egyetért ebben. Arra a kérdésre, hogy ezt a számot mire alapozza, Botka kabinetfőnöke azt válaszolta: az MSZP saját, belső megrendelésre készült kutatására, amelynek szerinte biztosan lesz olyan része, amit később a nyilvánosság elé tárnak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×