eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Durván büntetné a sajtót a Jobbik

Ha egy sajtótermék a jogerős bírósági határozat ellenére sem tesz eleget helyreigazítási kötelezettségének, naponta 5 milliótól 50 millió forintig terjedő bírságot kellene kiszabni rá a Jobbik legújabb javaslata szerint. Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője szerdán adta be erre vonatkozó törvénymódosító javaslatát a parlamentnek - írta a Magyar Nemzet.

Az elképzelés szerint a pénzbírságot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szabhatná ki. Dúró Dóra azzal indokolta az indítványt, hogy az elmúlt időszakban sajnálatos tapasztalatuk volt, hogy némely nyomtatott és internetes sajtótermékek a jogerős bírósági határozatban foglalt kötelezettség ellenére nem tették közzé a helyreigazítást. Így szerinte az új szabályozás segítene abban, hogy az érintett médiaszolgáltatókat a bírói döntések betartására sarkallja - olvasható a Magyar Nemzetben.

A párt állítása szerint csak júliusig 60 helyreigazítási pert nyertek a kormányhoz köthető médiával szemben, és honlapjukon külön rovatot indítottak a megnyert sajtópereikkel kapcsolatos hírek számára.

Nem a Jobbik az egyetlen ellenzéki párt, amely sorozatban nyer pereket a kormányközeli sajtóval szemben. Juhász Péter, az Együtt politikusa (jelenleg elnöke) tavaly decemberben 12 helyreigazítási pert is nyert a TV2-vel szemben, miután hamisan híresztelték róla, hogy Portik Tamásnak dolgozik.

Miután helyreigazítási kötelezettségeinek a csatorna nem tett eleget határidőre, Juhász idén februárban végrehajtást kért a TV2 ellen. A Juhász–Portik-ügybe egyébként nemcsak a TV2-nek, de a Magyar Időknek és az Origónak is beletört a bicskája, ezek az orgánumok is kénytelenek voltak helyreigazítást közölni a témában - írja a Magyar Nemzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×