eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nemzetbiztonsági ügy lehet a BKK-jegyrendszer körüli kavarodásból

A hatósági, vállalati vizsgálatok lezárulta után az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is naprendjére tűzheti a jegyrendszer ügyének témáját – értesült a Magyar Idők.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának azért is foglalkoznia kellene az üggyel a Magyar Idők szerint, előzetesen négy héten át tesztelték a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. szakemberei az online jegy- és bérletértékesítési rendszert, ennek során 450 hibát találtak. A problémákat azonnal jelezték a T-Systemsnek, ezek elhárításáról és a szolgáltatás biztonságos indításáról jegyzőkönyv is készült.

Mintegy 450 hibát találtak és jeleztek a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) informatikai szakemberei a T-Sys­tems Magyarországnak az online jegy- és bérletértékesítési rendszer indítását megelőző négy hétben – értesült a Magyar Idők. Korábban olyan híresztelések jelentek meg, hogy a BKK tesztelés nélkül vett szolgáltatást a német informatikai vállalattól. Az első hibajegyet június 16-án regisztrálták a tesztelésben részt vevő BKK-s szakemberek.

A lap információi szerint a rendszert vezérlő program több száz gyenge pontja között volt az is, amelyet a július 13-i indulást követő napon a magát etikus hekkernek nevező illető megtalált. A 18 éves, jelenleg bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személy nem törte fel a rendszert, hanem a termék árának átírásával (POST requestben) 50 forintért vásárolt havi bérletet. A T-Systems vezetése fél nappal az online jegyrendszer élesítés előtt saját munkatársaival is végeztetett még egy tesztsorozatot.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×