eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bringaakadémia az iskolában! Testnevelés órán tanítják a kerékpározást

Bringaakadémia az iskolában! Testnevelés órán tanítják a kerékpározást

Oktatják a kerékpározást hetente egyszer a testnevelés óra keretében a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában. Ez az intézmény az első, ahol órarendbe illesztették a kerékpározással kapcsolatos ismereteket - számolt be Nagyné Tancsics Ildikó, az intézmény igazgatója az InfoRádió Katedra című oktatási magazinjában.

"Az iskolai testnevelés és sport keretei között az a célunk, hogy tanulóink minél teljesebb körben megismerkedjenek a különböző szabadidősportok alapjaival.

A Bringaakadémia az egészséges életmódra nevelés és a kerékpározás népszerűsítése mellett egy közlekedésbiztonsági program is

egyben. Azt szeretnénk, hogy a diákjaink megtanuljanak biztonságosan és magabiztosan kerékpározni" -mondta el az InfoRádió Katedra című oktatási magazinjában  a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola igazgatója.

"Iskolánk a kertvárosban fekszik, tanulóink egy része naponta kerékpárral érkezik ide. Ezért is nagyon fontos, hogy diákjaink megtanuljanak biztonságosan közlekedni" - tette hozzá Nagyné Tancsics Ildikó.

Az igazgató beszámolt arról, hogy az iskola először is megteremtette a tantárgy oktatásához szükséges személyi feltételeket. Ez azt jelenti, hogy az előző tanévben hat tanár elvégezte a program oktatásához szükséges akkreditált továbbképzést.

A testnevelés órákon hetente egy órában szerepel a Bringaakadémia. Ez

az általános iskolák 3-4., és 5-6. évfolyamán választható tantárgy, és a helyi adottságokat figyelembe véve többféle módon oktatható.

A szombathelyi iskola az 5-6. évfolyamra kidolgozott kerettantervet adaptálta és az ötödik évfolyamon vezette be. Így minden tanuló szervezett iskolai keretek között részt vehet a kerékpáros ismeretek elsajátításában. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×