eur:
393.08
usd:
367.46
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Áder János a CEU-törvény ellenzői előtt tart előadást

Kedden Áder János köztársasági elnök az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban tart rendhagyó órát diákoknak – tudta meg az Index.

Az iskola honlapján 40 tanár tiltakozó nyilatkozatot tett közzé a CEU-törvény ellen. Azt írják, hogy nem értenek egyet a CEU-törvényként elhíresült törvény elfogadásának módjával, annak tartalmával és szellemiségével. Az aláírók kiállnak a tanítás és a tanulás szabadsága és a nyílt társadalmi viták mellett.

A hvg.hu azt írta, hogy az aláírók között van az ország legismertebb matematika tanára, Gerőcs László is. Ő már korábban is bírálta a kormány oktatással kapcsolatos intézkedéseit: 2014-ben például nyílt levélben tiltakozott Hoffmann Rózsa akkori köznevelési államtitkárnál a tanárok számára megalázó minősítési eljárás miatt.

Az Index.hu úgy tudja, a levél az iskolán belül feszültséget keltett, de a tanárok lehetőséget kaptak arra, hogy nyilatkozatukat közzétegyék az iskola honlapján.

A helyzetet cifrázza, hogy a diákok közül többen nem szeretnék, ha Áder János előadást tartana az iskolában - tudta meg a 24. hu. A portál szerint több mint százhetven trefortos diák írta alá azt a petíciót, amely Áder látogatása ellen tiltakozik. Eszerint Áder János – azzal, hogy aláírta a "lex CEU-t" – olyan álláspontot képviselt, amely"ellentétben áll az iskolánk értékeivel, érdekeivel."

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×