eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tölgyessy Péter is megszólalt a CEU ügyében

Tölgyessy Péter is megszólalt a CEU ügyében

Az akadémiai világ és a jogász társadalom érdekeit is megsértette Orbán Viktor a CEU-t ellehetetlenítő törvénnyel – mondta Tölgyessy Péter alkotmányjogász, és szerinte a miniszterelnök emellett megsértette a nyugati világot ismerő fiatalokat is, ezt mutatják az elmúlt hetek tüntetései.

A megosztott ellenzék miatt kevés az esély a kormányváltásra – mondta Tölgyessy Péter a Klubrádióban, és szerinte a nemzetközi helyzetnek is meg kellene változnia az Orbán-kormány bukásához. Az alkotmányjogász úgy látja, a közjogi szerkezet Fidesznek kedvező átalakítása csak egyik oka annak, hogy nehéz leváltani a kormányt, a másik, hogy az ellenzéknek az "Orbánozás" mellett nincs igazi víziója az országról.

A politikai ellenzék tudja, hogy csak rendszerváltás lehetséges, ahol a magyar miniszterelnökkel együtt a rendszere is bukni fog. Orbán Viktor is érzékeli ezt, és egy pici esélyt sem akar adni a kormányváltásra, mert sosem tudni, hogy miből lesz a bukás. Ezért kell szűkítenie a hatalomváltás elvi lehetőségeit - tette hozzá.

Tölgyessy Péter arról is beszélt, hogy

Orbán Viktor megsértette a fiatalok legmozgékonyabb részét.

Ez számottevő csoport, beszél angolul, szereti a nyugati világot és hasonlót akarna itthon is látni. Ezek a fiatalok vagy elmennek innen, vagy alig van esélyük Magyarországon. Ez a harag jelent meg a tüntetéseken most - fogalmazott.

Nagy problémának nevezte az alkotmányjogász a menekültügyet. Magyarországon azonban ez nem annyira éles kérdés - tette hozzá -, hiszen nem az Európai Unió legrosszabbul teljesítő országába akarnak jönni a menekültek.

Tölgyessy szerint rengeteg manipuláció van a menekült- és a rezsiügy körül. Alternatív valóság van, viszont nincsenek már tények, hagyományos érvelés. Nálunk sokan elhiszik, hogy az ő munkájára pályáznak a bevándorlók. De az alkotmányjogász szerint tény, hogy nehéz integrálni ezeket az embereket és nem tudunk befogadni több millió embert, súlyos következmények nélkül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×