eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Újabb riasztás: tovább tart a téli tortúránk

Újabb riasztás: tovább tart a téli tortúránk

Hófúvás, durva szél, havazás, rengeteg eső - csütörtökön is háborgó időjárásra kell felkészülni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére csütörtök éjfélig:

Ciklon hatására viharos szél és nagy mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék várható.

SZÉL (HEGYEKBEN HÓFÚVÁS):

Az északi, északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon, csütörtökön az északkeleti országrészben is viharossá fokozódik (70-90 km/h). A Dunántúl nyugati részén azonban 90-100 km/h közötti lökések is előfordulhatnak. A hegyekben a viharos szél hófúvást okozhat. Csütörtökön estétől mérséklődik a légmozgás.

Újabb riasztás: tovább tart a téli tortúránk

NAGY MENNYISÉGŰ VEGYES CSAPADÉK:

Az országban többfelé további jelentős, 15-20 mm-t meghaladó csapadékra kell számítani. Az Északi- és a Dunántúli-középhegység magasabb részein 35-40 mm-t meghaladó csapadékösszegre is van esély. A Tiszántúlon leginkább eső, másutt eső, havas eső, hó egyaránt valószínű. A magasabban fekvő helyeken főként havazás várható. A hó jellemzően TAPADÓ HÓ lesz. Síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 cm hó megmaradhat. A Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain további akár 20-30 cm, a legmagasabb csúcsokon akár ezt meghaladó friss hó valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×