eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb állami ingatlanokat kapnak az egyházak

Állami tulajdonú ingatlanok egyházaknak történő ingyenes átadása érdekében nyújtott be törvénymódosítási javaslatot az Országgyűlésnek a nemzeti fejlesztési miniszter szerdán.

Javaslata szerint az Egri Főegyházmegye tulajdonába kerülne egy egri pincerendszer amelyet kulturális és hitéleti feladatokra hasznosítana, két esztergomi ingatlant pedig az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kapna meg oktatási célokra.

Szintén oktatási célbók jutna hozzá egy miskolci ingatlanhoz az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, míg egy budapesti, IV. kerületi ingatlan egy részét nevelési, oktatási, felsőoktatási feladatainak ellátása érdekében kapna meg a Don Bosco Szalézi Társasága.

A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus is hozzájutna egy ingatlanhoz Budapest VIII. kerületében, a Múzeum utcában. A várhatóan szeptember 1-jétől hatályba lépő jogszabály ezen eleme a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő műemlékek és műemlék-együttesek körébe tartozik, ezért annak elfogadása minősített többséget igényel.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×