eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mészáros Lőrinc bevásárolta magát Demján Sándor borászatába

Az ország leggazdagabb emberei közé tartozó Demján Sándor borászatának két ingatlanát adta el a miniszterelnök felcsúti jó barátjának - írja a 24.hu.

Demján Sándor érdekeltségébe két borászat tartozik. A Badacsonyi Pincegazdaság Zrt.-ben – hol közvetve, cégeken keresztül, hol közvetlenül, magánszemélyként – durván húsz éve jelen van, mára a területnagyságot tekintve ez a balatoni borrégió egyik legnagyobb borászata. A másik cég a Canter Borház Kft., amely nincs nyolcéves, és amelyet az ország egyik legmodernebb szőlőfeldolgozójaként és pincészeteként mutatott be a napi.hu 2015-ös, a borászattal foglalkozó magyar milliárdosokról szóló kiadványa.

Most az előbbi cégről van szó, és a 24.hu-nak az üzlet létrejöttéről szóló információját megerősítette a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. vezérigazgatója is. Kovács Attila először annyit írt, hogy "a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. érdekeltségébe tartozó két ingatlant értékesítettünk a Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társaságnak. Az értékesítés borászati üzemeket nem érintett."

Mészáros Lőrinc lánya, Beatrix azt közölte, hogy heteken belül megjelennek a cégadatbázisban a nyilvános üzleti adatok. Arra nem kapott választ a portál, hogy pontosan mit takar a két eladott ingatlan, de információjuk szerint a Badacsonyi Pincegazdasághoz tartozó, 100 hektár feletti összterületű szőlőültetvényt is érinthette az ügylet. A Demján-féle cég szerint erről nincs szó.

Mészáros Lőrinc a nyilvános cégiratok tanúsága szerint a közelmúltban fordult a borászat felé. A most is vevőként fellépő cége tavaly egy Tokaj-hegyaljai vállalkozást, a Dereszla Kft.-t vásárolta meg, erről 2016 májusában szállingóztak a hírek, ám hivatalossá csak év végén vált, akkor látszódott a nyilvános cégiratokban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×