eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

CEU-tüntetés: garázdasággal és rongálással gyanúsítanak két embert

A Budapesti Nyomozó Ügyészség két személyt hallgat ki gyanúsítottként, és gyorsított eljárásban akarja őket bíróság elé állítani.

Garázdasággal és rongálással gyanúsítja az ügyészség a Sándor-palotát festékkel dobálókat - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Hétfőn a Sándor-palota elé, a CEU-törvény Áder János általi szignója nyomán szervezett tüntetés alatt - az épületet körbevevő kordonon, illetve rendőri sorfalon keresztül - festékkel teli flakonokat dobálták az épületet, amit el is találtak, és a kifröccsenő festék a rendezvényt biztosító rendőrök testére és ruházatára is került.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben két személyt hallgat ki gyanúsítottként, és gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat tervezi.

Az ügyészség csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének, valamint műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a két gyanúsítottat, és egy társukat még keresik.

Az ügy egyik gyanúsítottja a bűncselekményt próbára bocsátás próbaideje alatt, illetve más folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Előzetes letartóztatásukra a Budapesti Nyomozó Ügyészség nem tesz indítványt - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×