eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Megrendítő levelet írtak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Megrendítő levelet írtak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Nyílt levelet írtak a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, amelyben az utazáshoz a buszt biztosító céget okolják a tragédiáért, mert egy alvászavarral küzdő sofőrt osztottak be a hosszú útra.

A buszt működtető társaság bojkottjára szólítanak fel a Borsban megjelent nyílt levelükben a veronai katasztrófa áldozatainak hozzátartozói, mert szerintük egyértelműen a Pizolit Kft. felelős a tragédiáért. 

Az áldozatok szülei, hozzátartozói összefoglalták a levélben az elmúlt időszak történéseit. Szerintük konkrétum, hogy a buszt V. János vezette, aki másfél éve alvási apnoe zavarban szenvedett, beteg volt, kezelésre járt, légzéskönnyítő készüléket kapott, sőt a vezetéstől hónapokra eltiltották 2016-ban, ám a háziorvos vagy az üzemorvos valamely oknál fogva engedélyezte, hogy visszaüljön a kormány mögé. Czakó Tibor, a Pizolit Kft. vezetője tudott a kezelésekről, a betegségről, de munkaügyi pertől tartva nem mentette fel a munka alól, viszont "feltette egy olyan járatra, amelyik a leghosszabb útra indult, a legveszélyesebb úton, a legnagyobb buszával, gyerekekkel a háta mögött, 24 órás vezetéssel, éjjel-nappali menetben". 

A levélírók szerint ezek ismeretében csak idő kérdése volt, hogy baleset következzen be, de a busztársaság a mai napig változatlanul működik. Felvetik a kérdést, hogy más vajon feltenné olyan távolsági járatra a gyermekét, melyet alvászavar betegségben szenvedő sofőr vezet.

"A busztársaság az első számú és legnagyobb felelős.

A buszért és a sofőrért is ők felelnek. A jog szerint a busztársaságnak objektív felelőssége van a veszélyes üzem során előfordult eseményért" - írják a gyászoló családok, és a levélben kérnek mindenkit, aki a következő időszakban buszt szeretne bérelni, vagy buszra szeretné tenni gyermekét, szeretteit, vállaljon szolidaritást, és a Pizolit Kft. busztársaság járműveire ne szálljon fel, ne rendeljen tőlük járatot.

Itt megtalálja minden cikkünket a veronai buszbalesetről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×