eur:
389.52
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jobbikos polgármester Végegyházán

Vajda Norbert (Jobbik) nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Békés megyei Végegyházán, a voksolást az előző településvezető, Varchó István Gyula (független) halála miatt kellett kiírni - tájékoztatta Giliczó Pálné jegyző az MTI-t. A Jobbik gratulált a győztes jelöltnek és köszönetét fejezte ki a szavazóknak.

Elmondta: az 1129 választásra jogosult polgárból 732-en mentek el szavazni, három voks érvénytelen volt.

Tájékoztatása szerint Vajda Norbertre 376-an szavaztak, Gyovai Csanád Elek (független) 326, Nagy Gábor (független) 15, Gál Ferenc (Magyar Munkáspárt) 7, Kurucsa László (független) 4 voksot kapott.

Angyal József András (független) csütörtökön visszalépett a jelöltségtől.

A Jobbik országos elnöksége a választás eredményére reagáló, az MTI-hez eljuttatott közleményében gratulált a győztes jelöltnek és köszönetét fejezte ki azoknak a végegyházi szavazóknak, akik Vajda Norbertet tüntették ki bizalmukkal.

A Szabó Gábor pártigazgató által jegyzett közleményben egyben jelezték: az új polgármester azon munkálkodik majd, hogy élhető, biztonságos, fejlődő település váljon Végegyházából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×