eur:
393.88
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Felmentették a kerítésbe áramot vezető férfit

Bűncselekmény hiányában felmentette a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön első fokon azt a magyarszerdahelyi férfit, akit az ügyészség emberölés kísérletével vádolt, mert áramot vezetett a szomszéddal közös drótkerítésbe, az őt zavaró kutyákra hivatkozva.

A Zala Megyei Főügyészség 2016 májusában emelt vádat a 75 éves férfi ellen több ember, köztük 14. életévét be nem töltött személy elleni emberölés kísérlete miatt.

A vádlott 2014 óta állt haragos viszonyban a telekszomszédaival, mert zavarta őt a kerítéssel körbezárt ingatlanjukon tartott kutyák ugatása és viselkedése. Még 2015 őszén a lakóháza melléképületéből egy hosszabbító kábelt kötött a szomszédos ingatlannal közös drótkerítésre, ami így áram alá került. A szomszéd a teraszáról vette észre, hogy a kerítés az esős időben több helyen villog, szikrázik, ezért értesítette a rendőrséget.

A vádiratba foglalt szakértői vélemény szerint az áram alá helyezett rozsdás drótkerítésben olyan mértékű feszültség volt, ami érintés esetén a légzőizmok görcsét és a szív leállását eredményezte volna. A férfi ezzel nemcsak baleset- és életveszélynek tette ki a szomszéd házaspárt és azok kiskorú gyermekét, de saját feleségét és leányát sem figyelmeztette.

A törvényszék a váddal megegyezően állapította meg a történteket, de több szakértői vélemény alapján úgy ítélte meg, hogy nem történt bűncselekmény.

A szakvélemények azt támasztották alá, hogy az áram alatt lévő kerítés, annak rendkívül rossz állapota miatt nem jelentett halálos veszélyt.

Az indokolásban elhangzott: a vádlott nem akart bántani senkit, azt feltételezte, hogy a kerítést nem érinti meg senki azon a rövid szakaszon, ahol az áramütés lehetősége fennállt. A kerítésbe vezetett árammal az volt a célja, hogy távol tartsa a szomszéd kutyáit.

A csütörtökön hozott ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője is tudomásul vette azt, az ügyész azonban háromnapi gondolkodási időt kért.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×