eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nem vonja vissza az önkényuralmi jelképek kereskedelmi felhasználását tiltó törvényjavaslatot a kormány

Nem vonja vissza az önkényuralmi jelképek kereskedelmi felhasználását tiltó törvényjavaslatot a kormány

A hónap végéig kiírja az összes pályázatot a kormány 2014 és 20 közötti uniós forrásra. Több mint egymilliárd forinttal támogatja a kormány a közel-keleti keresztényeket. Csomós Mari lett a nemzet színésze. A nap hírei.

A hónap végéig kiírja az összes pályázatot a kormány 2014 és 2020 közötti uniós forrásra - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a témában rendezett parlamenti vitanapon közölte: a rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték a kedvezményezettek. Az MSZP vezérszónoka szerint nem hasznosultak megfelelően az uniós források. A Jobbik és az LMP egyaránt a korrupciós kockázatra hívta fel a figyelmet a vitanapon.

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő manufaktúra. A két cég által közzétett közlemény szerint a felek megegyeztek abban, hogy a holland multinacionális vállalat hasonló nevű terméke és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett fognak megjelenni a piacon. A megegyezés része, hogy a két cég minden peres ügyet megszüntet egymás ellen.

Nem vonja vissza az önkényuralmi jelképek kereskedelmi felhasználását tiltó törvényjavaslatot a kormány - erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János az atv.hu kérdésére elmondta: az indítványt a kabinet már elküldte véleményezésre az Európai Bizottságnak. Mivel a brüsszeli eljárás hónapokig eltarthat, elképzelhető, hogy a jogszabályról csak a 2018-as választás után megalakuló parlament dönt majd.

Több mint egymilliárd forinttal támogatja a kormány a közel-keleti keresztényeket, hogy elősegítse a közösségek szülőföldön maradását. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet 580 millió forintot különít el az Irakban megrongált lakóházainak részbeni helyreállításához, továbbá 310-310 millió forinttal támogatja egy Szír Katolikus Patriarchátus libanoni humanitárius tevékenységét, valamint a Szír Ortodox Egyház humanitárius munkáját.

Elrendelte az azonnali fizetési rendszer létrehozását a Magyar Nemzeti Bank. Az igazgatóság a jegybank tulajdonában álló GIRO Zrt-t jelölte ki a feladat végrehajtására. A fejlesztés révén 2019 közepére valósul meg az a pénzforgalmi alaprendszer, amelyhez csatlakozva a magyarországi pénzforgalmi szolgáltatók képesek lesznek azonnali fizetési szolgáltatást nyújtani ügyfeleik számára. A fejlesztéssel a tranzakciós díjak érzékelhető növekedése nélkül nyújt majd fejlettebb szolgáltatásokat a GIRO Zrt.

Aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közleményében kiemelte: a stadion ára 143 milliárd forint. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, 67 ezer férőhelyes új Puskás Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie.

Módosítást kezdeményez a közterület-felügyelet bírságolási gyakorlatán a rendőrségnél és a belügyminiszternél a főpolgármester. Tarlós István a TV2 reggeli műsorában azt mondta: a közterület-felügyelő akkor büntethetne szabályosan, ha nemcsak a kamera felvételére támaszkodna, hanem a helyszínen szabná ki a büntetést. A főpolgármester a büntetések mértékét is túlzónak nevezte. Hangsúlyozta: a társaságnak nem az autósok üldözése és a pénzbeszedés a feladata. Hozzátette: utánanéz annak is, hogy a közterület-felügyelőknek van-e érdekeltségük a minél több bírság beszedésében.

Kész vagyonosodási vizsgálat alá vetni magát és családtagjait a BKV volt vezérigazgatója. Aba Botond a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport ülésén közölte azt is:nem tud arról, hogy bárkit megvesztegettek volna a 4-es metró-beruházás megvalósításakor és ő sem fogadott el semmilyen korrupciós pénzt. A vezérigazgató 1993 és 2006 vége között vezette a közlekedési vállalatot.

Szombathelyen egy évvel meghosszabbította Jordán Tamás igazgatói megbízatását a Weöres Sándor Színház élén a közgyűlés. A testület a rendkívüli ülésen nagy többséggel hozta meg döntését, ugyanakkorújabb pályázatot írt ki a színház ügyvezető igazgatói állására. Az új direktor kinevezése 2018. októberétől 2021. január végéig szól majd. Jordán Tamás már korábban jelezte, hogy egy harmadik ciklusban is folytatná a munkát Szombathelyen, indulni kíván a pályázaton.

Csomós Mari lett a nemzet színésze. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész választotta a tagok sorába. Csomós Mari a február 26-án elhunyt Berek Kati helyére kerül a testületbe. A nemzet színésze cím halálig szól, és egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik. Interjúnkat itt olvashatják.

Újra Lovász Lászlót javasolja a Magyar Tudományos Akadémia elnökének a tudós testület jelölőbizottsága. Az MTA tájékoztatása szerint a jelölőbizottság alelnöknek Freund Tamást, Vékás Lajost, Blaskó Gábort és Bokor Józsefet, a főtitkári tisztségre Török Ádámot, főtitkárhelyettesnek pedig Barnabás Beáta Máriát javasolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×