eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Betiltásról szó sincs, csak legyen más színe a csillagnak a sör címkéjén

Ötpárti egyeztetést kezdeményez a Fidesz a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát célzó javaslatukról - jelentette be Kósa Lajos, a párt parlamenti frakcióvezetője.

A cél, hogy nyilvános legyen, mennyi támogatást, kitől és milyen céllal kapnak külföldről egyes szervezetek - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

"Elkészült az a javaslattervezet, amit a frakció az igazságügyi minisztériummal konzultálva kidolgozott, és amiről ötpárti konzultációt fogunk összehívni."

Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatának tilalmáról szóló javaslat ügyében Halász János, a képviselőcsoport szóvivője tagadta, hogy az előterjesztés apropóját a Heineken és a Csíki Sör közötti jogvita adta volna.

"Azért van, hogy a vizuális környezetünket ne szennyezzük tovább, főleg ilyen kereskedelmi célokra hivatkozva önkényuralmi jelképekkel, mellesleg igen, a törvény alapján, hogy a Heineken is érintett, de a sört senki nem akarja betiltani természetesen, a címkén lévő vörös csillagról van szó."

Kósa Lajos aláhúzta, hogy a tervezett szabályozás alól egyedi mérlegelés alapján felmentést adhat a kormány.

"Majd talál valami más nagyszerű színt a Heineken a csillagra."

Mindemellett a parlament elé kerül a munkaidőkeret-elszámolás szabályainak ágazati finomítása, az erdőtörvény módosítása, valamint az - az MSZP által is támogatott – előterjesztés, hogy kerüljön az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába a hatvani vadászati múzeumnak otthont adó épület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×