eur:
392.51
usd:
365.96
bux:
66789.64
2024. április 25. csütörtök Márk

Gerendai Károly elmondta, milyen lesz Budapest „tengerpartja”

A budakalásziak szerint elvették tőlük a Lupa-tavat, amikor eladták Gerendai Károlynak, aki így luxusstrandokat építhet a területen - derült ki egy lakossági fórumon.

A lakossági fórumon a legtöbben a hangos strandolók, a megnövekedett autóforgalom, valamint a kevés információ miatt panaszkodtak. A háromórás beszélgetés vége felé azonban egyre többen beszéltek arról is, hogy jó ötlet egy rendezett strand építése, de a belépés legyen sokkal olcsóbb a budakalásziaknak - írja a Magyar Nemzet.

„Higgye el, Gerendai úr, mi a Sziget fesztivált is jegy nélkül »élvezzük«, olyan hangos!” – fakadt ki az egyik budakalászi lakos a Lupa-tó fejlesztésével kapcsolatos lakossági fórumon, ahol a beruházó Gerendai Károly ismertette a terveket. A mintegy hetven résztvevő lakos közül a legtöbben azt kifogásolták, hogy tavaly, a Lupa-strand próbaüzeme idején egész éjjel lehetett hallani a fürdőzőket. Gerendai Károly szerint ugyanakkor az egész próbaidő alatt mindössze két olyan este akadt, amikor volt valamilyen esemény, minden más esetben este hatkor bezártak. A későbbiekben sem lesz sok éjszakai program, a strandok reggel kilenctől sötétedésig lesznek nyitva.

Gerendai ismételten leszögezte, hogy

nem fesztivált, hanem strandot akarnak építeni,

a helyieket pedig arra kérte, hogy jelezzék, ha ők hangosak, mert csak így tudnak ezen változtatni. Elismerte, hogy lesznek súrlódások a lakókkal, sőt bizonyos problémákat nem is tudnak majd megoldani, de szerinte tekintettel lesznek a helyiekre, már csak azért is, mert rájuk is potenciális vendégként tekintenek.

A tavalyi próbaüzem után idén már két strandot is üzemeltetnek, az egyik prémiumszolgáltatást nyújt 3000 forintos belépőért, a másik pedig alapszolgáltatást ad majd a vendégeknek 1000 forintért. A helyiek húszszázalékos kedvezményt kapnak majd a mindenkori árakból. 

A fórumon részt vevők kifogásolták az alacsony eladási árat is, mert – mint ahogyan arról múlt héten beszámoltunk – a tó önkormányzati részben lévő részét 118 millió forintért szerezték meg Gerendaiék. Az összeget hivatalos értékbecslés után állapította meg az önkormányzat, ennek megfelelően nem Gerendai Károlyék adták az árat.

A beruházók a következő években

„Budapest tengerpartját” alakítanák ki a Lupa-tavon,

összesen négy strandot, búvárközpontot, wakeboard-központot, sportcentrumot és vendéglátó egységeket hoznának létre, ezekre összesen 2,5 milliárd forintot költenének. Az infrastrukturális beruházások is jelentősek lesznek, jelenleg ugyanis a tó rendes parttal sem rendelkezik, a környéken pedig nincs vécé, világítás, sőt egy rendes kuka sem.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×