eur:
397.13
usd:
370.43
bux:
0
2024. június 14. péntek Vazul

Van, amit még a Brexit-pártiak is sajnálnak - Lapszemle

A Magyar Idők a Magyar Ügyvédi Kamara elnökével közöl interjút. A Világgazdaság azt írja, hogy egyre többen veszik igénybe a budapesti közösségi közlekedést.

A Magyar Idők a Magyar Ügyvédi Kamara elnökével közöl interjút. Bánáti János szerint a jogállamiság végét jelentené, ha a bírókat felelősségre lehetne vonni azért, mert olykor megalapozatlan ítéletet hoznak. Úgy véli, hogy az új büntetőeljárási törvény gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a pereket, szélesebb körben adhat például lehetőséget a vádlottal való kiegyezésre vagy a fellebbvitel során az elsőfokú eljárásban elkövetett hibák orvoslására.

A Magyar Nemzet szerint a Brexitnek van egy olyan oldala, amelyet még azok a britek is sajnálnak, akik egyébként az Európai Uniótól való függetlenedést teljes szívvel támogatják. Ez pedig a londoni székhelyű Európai Gyógyszerügynökség szinte elkerülhetetlennek tűnő elvesztése. A bánkódás oka érthető. Az évi körülbelül 300 millió eurós - 92,2 milliárd forintos - költségvetési kerettel gazdálkodó gigaszervezet 900 szakértőt foglalkoztat a 23,5 ezer négyzetméter alapterületű központjában.

A Portfolio egy új bankelemzésből idéz, amely szerint a vizsgált devizák közül a forint a legsérülékenyebb a növekvő európai politikai bizonytalanságok szempontjából. Az ázsiai devizák vészelhetik át legkönnyebben az esetleges feszültséget, mivel azok sokkal lazábban kapcsolódnak az eurózónához - olvasható a portálon.

A Világgazdaság azt írja, hogy egyre többen veszik igénybe a budapesti közösségi közlekedést. A menetdíjbevétel egy év alatt áremelkedés nélkül is csaknem kétmilliárd forinttal nőtt. Az év első tizenegy hónapjában elérte az 59,4 milliárd forintot, és ebből 42,7 milliárdot tett ki a bérletekből származó bevétel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×