eur:
395.49
usd:
366.56
bux:
65613.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb járulékcsökkentés jön?

A Portfolio szerint elkezdték megszellőztetni a kormány legújabb terveit. Mint írják, nem kizárt, hogy napirendre kerül a közeljövőben a bérmegállapodás, legalábbis a munkaadói oldal nagyon szeretné.

A Portfolio cikke szerint Parragh László tudhat valamit. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ugyanis az M1 a hazai munkaerőpiaci helyzetéről és a legutóbbi kormányzati intézkedésekről is beszélt. Elmondta, hogy a bérfelzárkózás szükségességét először a kamara vetette fel a kormánynak, de mint mondta, csak a munkaadói kör nem tudja megoldani a béremelést, járulékcsökkentésre is szükség van. Úgy fogalmazott: "Még azt sem tartom kizártnak, hogy ha a kormány nyitottnak bizonyul további járulékcsökkentésre, aminek a fedezete a GDP-növekedésből, a fogyasztásnövekedésből, áfabevételek növekedéséből származhat." Parragh László hozzátette, az olcsó bér rongálja a versenyképességet.

A Portfolio felidézte, Varga Mihály két hónapja jelentette be a hétpontos bérmegállapodási programot, amelynek keretében csökkennek a munkáltatói járulékterhek. Mint írják, most az a kérdés, belefér-e az idei költségvetésbe egy nagyobb bevételkiengedés.

Lázár János a Kormányinfon Parragh László kijelentésére reagálva azt mondta, a jövő heti kamarai gazdasági évadnyitón lehet megvitatni azt a felvetést, kinyitható-e a decemberben kötött bérmegállapodás és van-e lehetőség nagyobb mértékű járulékcsökkentésre. A Portfolio cikke szerint nem kizárt, hogy ezen az eseményen Orbán Viktor nagy bejelentést tesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×