eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Szanyi: Bizniszpártokkal, egykori árulókkal nem kívánok összefogni

Szanyi Tibor MSZP-s politikus a szocialista párt székházügyeivel kapcsolatban Puch Lászlót, az MSZP volt pénztárnokát és Gyurcsány Ferencet is "gazembernek" nevezte.

A PestiSrácok.hu-nak adott interjújában Szanyi Tibor azt mondta: Puch László két székházból is "kipenderítette" az MSZP-t, előbb a Köztársaság térről, majd a Jókai utcából, hogy aztán beköltöztesse oda saját cégeit. Hozzátette: Gyurcsány Ferencet is gazembernek tartja, mert ő adta az ideológiát ahhoz, hogy miért kell eljönni a Köztársaság térről.

Azt is kijelentette, hogy személy szerint ő nem akar összefogni a DK elnökével, már 2014-ben is ellenezte.

Arra a kérdésre, hogy sok párttársa megkerülhetetlennek tartja a volt kormányfőt, Szanyi Tibor azt mondta: "ezekkel a bizniszpártokkal, egykori árulókkal nem kívánok összefogni". Szerinte nem a mostani százalékok összeadásában érdekeltek, hanem "az MSZP százalékainak a megduplázásában".

A szocialista EP-képviselő a Momentum Mozgalomról azt mondta: érdekes hozzáállásnak tartja, hogy "először leszögezem, hogy politikusok ne páváskodjanak körülöttem, majd azon vinnyogok, hogy a pártok, de főleg az MSZP nem segít". Szerinte az a mozgalom, amely ilyen "ostoba fondorlatokkal" próbálkozik zászlót bontani, nem feltétlenül jelent jót a jövőre nézve és nem vezet jóra, ha egy mozgalom "csuklóból nem korrekt".

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×