eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fogságba ejti a pesti utasokat a troli

Fogságba ejti a pesti utasokat a troli

Bár múlt szombat óta ismét közlekednek a Skoda-Solaris trolik Budapesten, az InfoRádió úgy tudja, hogy ismét gondok vannak az ajtókkal.

A két éve vásárolt Skoda-Solaris trolikat február közepén kellett átmenetileg kivonni a fogalomból, mert – ahogy a BKV akkor tájékoztatott – néhány egyedi esetben előfordult, hogy a jármű ajtaja kinyílt anélkül, hogy ezt a vezető akarta volna.

Leszögezték: személyi sérülés a hibajelenség miatt nem történt, de utasbiztonsági okokból a teljes 36 járművet magába foglaló flottát leállították a szervizidőre.

Fogságba ejti a pesti utasokat a troli

Kevesebb mint egy hét után elvégezték a hibajavítást. Úgy tudjuk, a gyártó Škoda egy holland alvállalkozóval között szerződés erre a feladatra. Információink szerint azonban a járművek ajtajai továbbra sem működnek megbízhatóan. Úgy tudjuk, most nem az a gond, hogy váratlanul és irányítás nélkül kinyílnak az ajtók, hanem éppen ellenkezőleg: hiába kéri erre a szoftvert a sofőr a le- és a felszálláskor, az ajtók sokszor a kérés ellenére zárva maradnak.

Egy internetes fórumon egy trolivezető azt írta: örül annak, hogy újra kint vannak a Solarisok, de sajnos még mindig nem jók az ajtók, mert megtörtént, hogy a végállomáson az utasokat, sőt, magát a sofőrt is kizárta a jármű.

A 2015-ben vásárolt trolik szoftverhibáját a gyártó garanciálisan javítja.

Az InfoRádió értesülése szerint a problémák hátterében programhiba van, a BKV pedig már jelezte, hogy újra kellene írni a szoftvert. Ha valóban felmerül ez, akkor a Skoda kötbért fizethet.

Kerestük a Budapesti Közlekedési Központot, és a BKV-t is, hogy megtudjuk, van-e tudomásuk az ajtók újabb meghibásodásokról, de egyelőre nem reagáltak a társaságok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×