eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fejlesztik az óbudai Szent Margit Kórházat

Több mint kétszázmillió forintból folytatódik idén az óbudai Szent Margit Kórház fejlesztése - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter az egészségügyi intézményben tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály elmondta, a fejlesztés részeként, a tavalyi kórházkonszolidáció révén kapott mintegy 87 millió forintból megújul a gasztroenterológiai osztály, vezetékes orvosi gázhálózat épül ki az egyik épületben, új számítógépeket szereznek be és kicserélik a nyílászárók egy részét is.

A fejlesztések másik részét európai uniós forrásból finanszírozzák, mintegy 130 millió forintból csökkentik az egyik épület villamosenergia-fogyasztását - tette hozzá a miniszter.

Varga Mihály, aki Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője is, a további tervek között említette, hogy a közeljövőben a főváros egyik legmodernebb MRI-diagnosztikai centruma jöhet létre a Szent Margit Kórházban.

A miniszter azt hangoztatta, hogy az egészségügy eddig is kiemelt figyelmet kapott a kormánytól, a cél továbbra is az, hogy a betegellátás színvonalát növeljék, valamint az egészségügyben dolgozók élet- és munkakörülményeit javítsák. Mindehhez a gazdaság és az államháztartás jó állapota tudja biztosítani a szükséges fejlesztési forrásokat - mondta.

Kitért arra is, hogy 2017-ben a gyógyító-megelőző ellátásra 122 milliárd forinttal többet fordítanak az előző évhez képest. Emellett folytatódik a korábban elindított egészségügyi bérfejlesztés is, idén 82 milliárd forintot fordítanak erre - tette hozzá.

Varga Mihály szólt végül arról, hogy Pest megyében és Budapesten számos fejlesztés valósul meg még az idén, a régióban 51 milliárd forintot fordítanak az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere felidézte, hogy a Szent Margit Kórházban 2013-ban indultak el nagy fejlesztések, miután az intézmény visszanyerte 2006-ban elvesztett függetlenségét.

A polgármester elmondta: ebben az évben kormányzati támogatással több száz millió forintból a kerületi szakrendelő és a járóbeteg-szakellátás is megújul.

Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója a korábbi fejlesztések között említette a szülészet-nőgyógyászati és az onkológiai osztály felújítását, radiológiai gépek beszerzését és a mammográfiai szűrés jogának megszerzését.

Szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban két, civileket és cégeket megszólító kezdeményezést indítottak. Az egyik jóvoltából felújítottak egy műtőt, a másik kezdeményezés, amely a Fogadj örökbe egy helyiséget! címet viseli, még mindig tart, ennek részeként eddig nyolc "örökbefogadás" történt.

A tervekről szólva elmondta, az MRI-laboratórium létrehozása mellett energetikai korszerűsítést is terveznek, valamint egy új műveseállomást is kialakítanának.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×