INFORÁDIÓ
2021. április 19. hétfő
Emma

tervpályázat

ferencváros

józsef attila-lakótelep

budapest

városrendezés

építészet

Így újul meg a Budapest legrégebbi lakótelepe

Infostart / InfoRádió

Tervpályázatot írt ki a Ferencvárosi Önkormányzat a József Attila lakótelep átfogó rekonstrukciójára. Szűcs Balázs kerületi főépítész elmondta, hogy várhatóan június közepén hirdetnek eredményt, és akár már jövőre megkezdődhetnek a munkák.

Ferencváros főépítésze elmondta: a pályázat célja, hogy egy olyan új építési szabályzat készüljön, amely lehetőséget ad a társasházak és beruházók számára, hogy a József Attila lakótelep folytassa azokat a hagyományokat, amelyeket Ferencváros önkormányzata 25 éve folytat nemzetközi szinten elismerten.

Így egy olyan megújulási folyamatnak lehet részese a kerületnek ezen része is, amely a Középső-Ferencvároshoz hasonlóan egy lakható, élhető, emberarcú kerületté formálódik át – tette hozzá.

Szűcs Balázs felidézte: idén hatvan éve kezdték meg a lakótelep építését, így az ország egyik legrégebbi lakótelepe.

Hozzátette: bíznak abban, hogy megoldást találnak a társasházak olyan jogos igényeire, mint a lapos tetők okozta beázások, a nagy lakások hiánya, vagy az, hogy a négyemeletes épületekben nem épültek felvonók.

„Pénteken indult a tervpályázat, amelyre olyan településtervező és építész szakemberek jelentkezését várjuk, akiknek az építési szabályzata és mintaterve alapján az önkormányzat az év vége felé meg tudja kezdeni az új építési szabályzat készítését. Miután ez hatályba lép, akár már jövőre megjelenhetnek az első fecskék” - közölte a kerület főépítésze.

Hozzátette: nemcsak energetikai felújításokról, hanem szociális, közösségi terek teremtéséről gondolkodnak, és mindenféle olyan problémákra való válaszkereséssel, mint például a zöldfelületek rendezése, a parkolási gondok orvoslása vagy a zajvédelem.

Kapcsolódó hang

Megújul a József Attila lakótelep
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018