eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Így újul meg a Budapest legrégebbi lakótelepe

Tervpályázatot írt ki a Ferencvárosi Önkormányzat a József Attila lakótelep átfogó rekonstrukciójára. Szűcs Balázs kerületi főépítész elmondta, hogy várhatóan június közepén hirdetnek eredményt, és akár már jövőre megkezdődhetnek a munkák.

Ferencváros főépítésze elmondta: a pályázat célja, hogy egy olyan új építési szabályzat készüljön, amely lehetőséget ad a társasházak és beruházók számára, hogy a József Attila lakótelep folytassa azokat a hagyományokat, amelyeket Ferencváros önkormányzata 25 éve folytat nemzetközi szinten elismerten.

Így egy olyan megújulási folyamatnak lehet részese a kerületnek ezen része is, amely a Középső-Ferencvároshoz hasonlóan egy lakható, élhető, emberarcú kerületté formálódik át – tette hozzá.

Szűcs Balázs felidézte: idén hatvan éve kezdték meg a lakótelep építését, így az ország egyik legrégebbi lakótelepe.

Hozzátette: bíznak abban, hogy megoldást találnak a társasházak olyan jogos igényeire, mint a lapos tetők okozta beázások, a nagy lakások hiánya, vagy az, hogy a négyemeletes épületekben nem épültek felvonók.

„Pénteken indult a tervpályázat, amelyre olyan településtervező és építész szakemberek jelentkezését várjuk, akiknek az építési szabályzata és mintaterve alapján az önkormányzat az év vége felé meg tudja kezdeni az új építési szabályzat készítését. Miután ez hatályba lép, akár már jövőre megjelenhetnek az első fecskék” - közölte a kerület főépítésze.

Hozzátette: nemcsak energetikai felújításokról, hanem szociális, közösségi terek teremtéséről gondolkodnak, és mindenféle olyan problémákra való válaszkereséssel, mint például a zöldfelületek rendezése, a parkolási gondok orvoslása vagy a zajvédelem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×