eur:
389.09
usd:
362.12
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Szívátültetési nagyhatalom lettünk - hetilapszemle

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Figyelőnek adott interjút. A Heti Válasz arról ír, hogy szívátültetési nagyhatalom lett Magyarország.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Figyelőnek adott interjújában azt mondta: az amerikai politikai nyomás enyhülése után az uniós tagállamok bátrabban mernek majd szembeszállni az Oroszország elleni szankciókkal. A tárcavezető a hadiipari fejlesztésekről, beszerzésekről szólva közölte: a kormány szeretné szorosabbra fűzni ezen a területeken a visegrádi együttműködést. A gazdasági kapcsolatokat pedig Szerbiával lehet erősíteni, a közös kormányülés ezt segítheti elő- tette hozzá a politikus, aki szerint fel kell gyorsítani a Nyugat-Balkán közeledését az unióhoz és a NATO-hoz.

A Heti Válasz arról ír, hogy szívátültetési nagyhatalom lett Magyarország. Szabolcs Zoltán, a Semmelweis Egyetem Szívsebészeti Tanszékének tanára az újságnak azt mondta: a szívátültetési program első 25 évéből 20 nyögvenyelősen telt. Mert bár voltak szép műtéti eredmények, mégis kevés beteg került fel a várólistára. Hozzátette: négy éve van ebben jelentős változás, amióta Magyarország az Eurotransplanthoz csatlakozott. A szívsebész professzor beszélt arról, milyen érzés 22 órán keresztül műteni, hogy miért nem voltak korábban keringéstámogató eszközök, és hogy mi volt a szerepe 25 éve az első szívbeültetésnél. További részletek a Heti válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×