eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jöhet egy orosz-magyar légitársaság? - hetilapszemle

A Figyelő Nyikolaj Livencevvel, az Orosz Föderáció magyarországi kereskedelmi képviseletének vezetőjével készített interjút. A Heti Válasz azt írja, hogy a bőnyi rendőrgyilkos Győrkös Istvánnak orosz titkosszolgálati kapcsolatai is voltak.

A Figyelő Nyikolaj Livencevvel, az Orosz Föderáció magyarországi kereskedelmi képviseletének vezetőjével folytatott beszélgetésén felvetődött a kétoldalú kereskedelem rubelben és forintban való elszámolásának lehetősége. Konzultációk folynak egy orosz-magyar légitársaság megalakításáról is - olvasható a lapban.

A Heti Válasz azt írja, hogy a bőnyi rendőrgyilkos Győrkös Istvánnak orosz titkosszolgálati kapcsolatai is voltak. Moszkvát nem a marginális neonácik érdeklik, de katonásdizó szélsőségesek és dezinformációs honlapok a hazaihoz hasonlóan működnek Csehországban és Szlovákiában is - olvasható a lapban. De mi haszna kapcsolatot ápolni a bolhabokányit sem számító nyilas társasággal - teszi fel a kérdést a Heti Válasz szerzője. „Az oroszok profik - válaszolja egy forrása -, pontosan tisztában lehettek Győrkösék értékével. Nekik azonban minden jól jön, ami egy NATO és EU-tag országot destabilizálhat."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×