eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

MSZP: az iskolák államosítása a legbutább és legkártékonyabb lépés

Óriási hiba az iskolák államosítása - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke.

A politikus, aki egyben az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, kifejtette: 2017. január 1-jével az oktatás területén megtörténik "a teljes államosítás", hiszen ekkor kerülnek át az iskolák a korábbi fenntartóktól, az önkormányzatoktól a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) fenntartásába.

"Azt kell, hogy mondjam önöknek, hogy a rendszerváltás óta a legbutább és legkártékonyabb kormányzati lépés, amit tehetett politikus Magyarországon" - fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

Hozzátette, a Klik az emberek szeme előtt bukott el, hiszen mára gyakorlatilag a működésképtelenség szélére sodorta a magyar iskolarendszert, miközben folyamatosan csökken a diákok teljesítménye. Ráadásul a rendszer nagyon drága, annyira, hogy úgy tűnik, nem más, mint egy "adósságtermelő gépezet".

Kunhalmi Ágnes szerint csak azért nem bukott el idáig a rendszer, mert az önkormányzatok még "fogták az iskoláik kezét".

Azt ígérte, hogy 2018 után, pártja választási győzelme esetén újra önkormányzati fenntartásba helyezik az iskolákat.

A Fidesz frakció úgy reagált: a baloldal az iskolák fenntartását az önkormányzatokra hárította, de az oktatásra szánt pénzeket folyamatosan csökkentette, ezzel eladósította a településeket.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×