eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tarlós: a magyar buszok hiánya miatt hátráltathatják a 3-as metró felújítását

Tarlós István főpolgármester feltételezése szerint "valakik" azért hátráltatják a 3-as metróvonal felújításának elkezdését, mert nem áll rendelkezésre megfelelő számú magyar busz a metrószerelvények pótlására.

Tarlós István hétfő reggel, a TV2 Mokka című műsorában úgy fogalmazott: "valakik - valóban úgy tűnik -, hogy hátráltatják az egész projektet, és ezek a valakik nem a fővárosi önkormányzatnál vannak. Feltételezésem szerint nincs elegendő magyar busz, és ezért van ez "az egész időhúzás".

"Ez már nem csak a város, hanem a kormány ellen is van" - tette hozzá.

Tarlós István rámutatott: amíg nincs megfelelő számú csuklósbusz, addig nem lehet megállítani a metrót, és nem lehet elkezdeni a felújítást. Most nem lehet tudni, hogy ez a folyamat meddig húzódik - mondta a főpolgármester, megjegyezve, értelmetlennek, alaptalannak látszik a buszszolgáltatás tenderével kapcsolatban benyújtott felülvizsgálati kérelem.

Úgy fogalmazott, "ha netán újra ki kell írni egy tendert, és most addig kell várni, míg valaki nem képes magyar buszokat produkálni, akkor nagy baj lesz".

Tarlós István azt mondta, "ha valakik sikerrel hátráltatják a folyamatokat", akkor a felújítás befejezése átcsúszhat 2020-ra.

Közölte, járt Orbán Viktor miniszterelnöknél, aki már egyszer beavatkozott az ügy egy folyamatába, és akkor az felgyorsult. Most is ebben bízik - mondta Tarlós István.

Vasárnap tüntetés volt a Római-parton a mobilgát ellen, Tarlós István erről azt mondta, nem érti, miért tüntettek azok az emberek, hiszen nem ismerik a terveket és a helyzetet. Ez a szakasza a Duna-partnak első helyen szerepel a veszélyeztetett szakaszok között - hangsúlyozta Tarlós István.

A műsorvezető azon kérdésre, mit szól ahhoz, hogy a mobilgát kapcsán "ingatlanmutyival vádolják", azt válaszolta: ez alantas, gonosz és övön aluli ütés akar lenni. Tarlós István közölte, előterjeszteti, hogy párhuzamosan a védmű építésével rendeljenek el változtatási tilalmat. Akkor aztán soha többet nem tudnak ingatlanmutyival vagdalkozni - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×