eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Így futott be a Richter - hetilap-szemle

A Heti válaszban Bogsch Erik egyebek közt a hazai ipar megbecsültségéről beszél; a Figyelőben pedig az új polgári eljárásjogi törvényért felelős miniszteri biztos ismerteti az új polgári perrendtartás egyes elemeit.

A heti válasz Bogsch Erikkel, a Richter Gedeon vezérigazgatójával közöl interjút. A beszélgetésből kiderül, hogyan lett a vállalat a fogamzásgátló és nőgyógyászati szerek specialistája, miért nem szabad csak az autóiparra alapozni a gazdaságot. A vezérigazgató szerint még mindig nem becsüljük meg kellőképpen a hazai ipart, bár az nem feltétlenül rossz, hogy külföldi világcégek vásárolják meg a hazai versenytársakat, ez azonban óhatatlanul a hazai kutatások csökkenéséhez vezet. Bogsch Erik szerint ki kell jelölni bizonyos stratégiai szegmenseket, ahol a jövő tudásalapú fejlesztései zajlanak.

A Figyelőnek az új polgári eljárásjogi törvényért felelős miniszteri biztos adott interjút. Wopera Zsuzsa szerint egy átlagos jogvitában elég lesz egy előkészítő, illetve egy érdemi tárgyalás, és három hónapon belül ítélet születhet majd. Az új polgári perrendtartás rendet tesz a szakértői meghallgatások terén is: a felek rögtön a perindítás után tehetnek indítványt magánszakértő igénybevételére. Ha csak az egyik oldalnak van ilyen magánszakértője, az új szabály szerint neki az ellenérdekű féltől is be kell szereznie adatokat, hogy ne legyen egyoldalú a véleménye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×