eur:
393.68
usd:
369.16
bux:
65744.53
2024. április 23. kedd Béla

Nem megszűnik, költözik a Sportkórház - lapszemle

A Magyar Nemzet arról közöl összeállítást, hogy nem áll meg az albérleti díjak emelkedése a következő időszakban sem. A Napi.hu arról ír, hogy a magyar lakáspiac beindult a válság után holtpontot követően.

Nem szűnik meg, viszont költözik a Sportkórház – értesült a Magyar Idők. A lap szerint már elkészült az a kormány-előterjesztés, amely szerint a Honvédkórház mellé építenek fel egy vadonatúj épületet az Országos Sportegészségügyi Intézet számára. Az építkezés akár már az idén megkezdődhet, a jövő év közepéig be is fejeződhet. A Sportkórház jelenlegi, Alkotás úti épületeit még tavaly odaígérték a Testnevelési Egyetemnek, amely előreláthatólag a jövő év második felében veheti birtokba az üressé váló épületeket.

A Népszabadság arról ír, hogy Boldog István kormánypárti képviselő a közelmúltban benyújtotta törvényjavaslatát a polgármesterek illetményének rendezésére. Annak elfogadásával lényegében visszakapnák a régi bérüket a településvezetők. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke egybehangzóan állítja, hogy főleg a kistelepülések első embereit érintette az fizetések csökkentése.

 A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy kiváló nemzetközi értékelést kapott ugyan három magyar kutatás is az Európai Kutatási Tanács kiemelkedő kutatásokat ösztönző pályázatain, végül forráshiány miatt mégsem részesültek támogatásban. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közölte, hogy a matematika, az idegtudomány és a biológia területén élvonalba sorolt projektek mégsem maradnak anyagi ösztönzés nélkül, a hivatal pályázatán ugyanis mintegy 135 millió forint forráshoz jutottak.

 A Magyar Idők arról ír, hogy országos szinten felkapott megoldássá kezd válni, hogy helyi gazdálkodók elővásárlási jogát azzal iktatják ki a termőföldet vásárolni szándékozók, hogy nyilatkozatukban csalárd módon ökológiai gazdálkodást vállalnak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz törvénymódosítással szeretné bezárni a kiskaput. A javaslat értelmében csak annak a termelőnek adnák meg a lehetőséget az ökológiai gazdálkodásra való hivatkozásra, aki már elismerten folytat ilyen tevékenységet, vagyis erről hivatalos tanúsítványa van.

A Népszabadság cikke szerint módosíthatják a polgári törvénykönyvet, minek nyomán az intézmény, amely a szülőről gondoskodik költségei megtérítését a gyerekektől visszakövetelheti. A javaslat szerint egy idősotthon is perelhet, ha a gondozott maga nem tud fizetni az ellátásért. A nyugdíjasok érdekszövetsége szerint aggályos, ha az állam másra hárítaná az ellátás költségeit.

A Magyar Nemzet arról közöl összeállítást, hogy nem áll meg az albérleti díjak emelkedése a következő időszakban sem. Az árak várhatóan mindaddig a jelenlegi magas szinten maradnak, amíg nem növekszik az ingatlankínálat. Az egyik legerőteljesebb árfelhajtó tényező a lakáshotelek megjelenése.

Gazdasági lapszemle

A Napi.hu arról ír, hogy a magyar lakáspiac beindult a válság után holtpontot követően: kedvezőek a kondíciók és jelentős az elhalasztott kereslet, de vannak még kockázatok a fejlesztők előtt. Szakértők szerint a bővülés nem lehet örök: rövid, vagy középtávon ismét visszaesés jöhet.

A Portofolio összeállítást közöl a lakásvásárlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Lakásügyi szakértől szerint lakás keresés közben számos kevésbé ismerős kifejezéssel lehet találkozni, ilyen lehet a különböző helyiségek elnevezése, például az erkély-loggia közti különbség. az, hogy mi számít egész és mi félszobának, de szintén fontos lehet tudni, hogy milyen különbségek vannak az egyes komfortfokozatok között.

A Pénzcentrumon arról lehet olvasni, hogy számos olyan munkaerő-piaci probléma van Magyarországon, amelyre megoldást jelentene a távmunka. A ilyen munkavégzés segítheti a kismamák visszatérését, csökkentheti az országon belüli elvándorlást, illetve a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak is megoldás. Ráadásul sok esetben a távmunka olcsóbb és hatékonyabb is, mint a telephelyen történő munkavégzés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×