eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Májusban dönthet a kormány a Déli pályaudvar sorsáról - a nap hírei

Májusban dönthet a kormány a Déli pályaudvar sorsáról - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Újabb demonstrációt hirdetett a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform.

Májusban dönthet a kormány a Déli pályaudvar sorsáról - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányzati tájékoztatón elmondta: a létesítményt csak úgy lehet bezárni, ha ki lehet váltani, például a kelenföldi állomás fejlesztésével. Szólt arról is: várhatóan szeptemberben vagy október elején lesz a népszavazás a kötelező menekültkvótáról. Hozzátette: a kabinet részletesen tárgyalta az Európai Bizottság javaslatát, és elfogadhatatlannak tartja a kényszer-betelepítést, illetve a pénzbüntetést is. Megerősítette, hogy 2018 őszére felülvizsgálják a nemzeti alaptantervet, és a rendszert úgy alakítják át, hogy lesz egy a szaktárca alá rendelt Klebelsberg oktatási központ, amely alatt 57 tankerületi központot alakítanak ki.

Az eddigi vitás pontokat tekintették át a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottságának képviselői a csütörtöki egyeztetésen. Május 19-én a köznevelési törvény tervezetének megvitatásával folytatódik a párbeszéd. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban azt mondta: érdemi egyeztetés most nem volt. Galló Istvánné hangsúlyozta: a kabinet továbbra sem támogatja a 18 évig tartó tankötelezettség visszaállítását, nincs egyetértés a pedagógusok kötelező óraszámáról, a differenciált béremelésről.

Újabb demonstrációt hirdetett a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform - közölte a Tanítanék Mozgalom képviselője. **** Törley Katalin arról tájékoztatott : június 11-én, szombaton délután 3 órakor a Várkert Bazárnál az alapítványi szakképzők és a két-tannyelvű képzés ellehetetlenítése valamint kényszer-államosítása ellen várják a tiltakozókat.

Feljelentést tesz az LMP antikorrupciós szakszóvivője az Út a szakmaválasztáshoz program lebonyolításával kapcsolatban, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és költségvetési csalás miatt. Hadházy Ákos szerint a hátrányos helyzetű gyermekek ösztöndíjára szolgáló 6 milliárd forintból mindössze 102 millió jutott el a fiatalokhoz, és tanáraikhoz is csupán 75 millió.

Az idén 2200-3000 ágy kerülhet át az egészségügyiből a szociális ellátórendszerbe - közölte az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán egy budapesti konferencián azt mondta: azért kell a szociális ágyakat leválasztani az egészségügyről, mert fel kell készülni az egyre gyorsabban elöregedő társadalomra.

Közeledtek az álláspontok az egészségügyben dolgozók béremeléséről az ágazati sztrájktárgyaláson - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság. Az egészségügyért felelős államtitkár új ajánlatot tett az egyeztetésen, Ónodi-Szűcs Zoltán a differenciált béremeléssel az egészségügyi bértábla minimálbér és garantált bérminimum miatti összecsúszását kompenzálná.

Regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján - ezt kéri a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra utazó magyar állampolgároktól. Felhívta a figyelmet: a június 10. és július 10. között a magyar válogatott szereplése alatt ideiglenes ügynökség jelleggel helyszíni és mobil konzuli jelenlét lesz

Első fokon fejenként 15 év börtönre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék az Agárdon halálra éheztetett kisfiú szüleit és nagyszüleit. Az ötödrendű vádlott természetgyógyászra két év, három évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki a bíróság, a hatodrendű vádlott háziorvos pedig egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, míg a védőügyvédek felmentésért. A másfél éves kisfiú 3 évvel ezelőtt halt meg, az orvosszakértői vélemény szerint szinte egyáltalán nem etették, így éhen halt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×