eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Meglőttek egy migránst a magyar határon

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint román és magyar embercsempészek vitték át a magyar-szlovák határon illegális migránsoknak azt a csoportját, amely feltartóztatása közben a szlovák vámőrök egy migránst meglőttek hétfőn hajnalban a szlovákiai Nagymegyer (Velky Meder) közelében.

Patrícia Macíková, a szlovák pénzügyőrség szóvivője délelőtt az MTI-nek elmondta: a szlovák vámőrök hétfő hajnalban gépkocsikat ellenőriztek a Medve (Medvedov)-Vámosszabadi határátkelő közelében. Nem sokkal éjfél után négy, szorosan egymás után közlekedő személygépkocsit kezdtek követni, majd mintegy tíz kilométer megtétele után, Nagymegyer közelében úgy döntöttek, ellenőrzés céljából megállítják őket.

A gépkocsik vezetői közül hárman megálltak a felszólításra, a negyedik azonban nem - mondta az MTI-nek a pénzügyőrség szóvivője. Mivel a negyedik autó megpróbált elhajtani, s közben majdnem elgázolta az intézkedő vámőröket, először figyelmeztető lövések leadásával próbálták megállítani, majd miután a gépkocsi vezetője erre nem reagált, az egyik vámos további lövéseket adott le a kocsira, amelyet aztán néhányszáz méterrel odébb egy rendőrjárőr állított meg.

A gépkocsit több lövés érte, az egyik megsebesítette az autó egyik utasát, akihez mentőt kellett hívni.

A sebesült egy 26 éves szíriai nő, hátán érte a lövés - írta a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség, amely szerint a nőt az incidenst követően a dunaszerdahelyi (Dunajská Streda) kórházban operálták meg, ahol eltávolították hátából a lövedéket. A nő állapota a műtét után stabil - erősítette meg a kórház szóvivője, aki szerint intézményükben a csoportból még további két migránst is elláttak, mert azok dehidratáltak voltak.

A szlovák pénzügyőrség tájékoztatása szerint a vámőrök a négy személyautót és utasait átadták az idegenrendészetnek.

A Sita szlovák kereskedelmi hírügynökség hivatalosan meg nem erősített információi szerint a migránsok szíriaiak és afgánok, az őket a határon áthozó embercsempészek pedig románok és magyarok voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×