INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

magyar máltai szeretetszolgálat

szimfónia program

zene

A Szimfónia-programhoz kér segítséget a Máltai Szeretetszolgálat

InfoRádió

A legszegényebb családok gyermekeinek indított zenei képzés, a Szimfónia-program folytatásához kéri az emberek segítségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat .

Lantos Szilárd, a szeretetszolgálat modellprogramjainak vezetője elmondta: a szeretetszolgálat három éve gondozza a programot. Az abban részt vevő gyermekek "hihetetlen fejlődésnek" indultak, és nem csak a zenélésben - számolt be a tapasztalatokról, kifejtve: egyértelmű kapcsolat van a zenei sikerélmények és az iskolai teljesítmény között, más órákon, például matematikából is jobban teljesítettek a diákok.

A "legszegényebb, legelesettebb" családok gyermekeivel foglalkoznak, számukra kiemelten fontos, hogy sikerélményük lehet, azt érzik, ők is vihetik valamire - tette hozzá.

A szeretetszolgálat a múlt évig európai uniós támogatással tizenöt helyen próbálhatta ki a módszert, több mint ezer gyermekkel foglalkozhattak. Mára viszont szűkültek anyagi lehetőségeik, jelenleg nyolc iskolában, 300-400 gyermekkel dolgoznak. Lantos Szilárd elmondta, hogy a hangszereket is a szeretetszolgálat adja és a zenetanárok, szociális segítők bérét is fedezniük kell. A legkisebb hozzájárulás is segíti programjuk működését - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018