INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A Szimfónia-programhoz kér segítséget a Máltai Szeretetszolgálat

InfoRádió
A legszegényebb családok gyermekeinek indított zenei képzés, a Szimfónia-program folytatásához kéri az emberek segítségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat .

Lantos Szilárd, a szeretetszolgálat modellprogramjainak vezetője elmondta: a szeretetszolgálat három éve gondozza a programot. Az abban részt vevő gyermekek "hihetetlen fejlődésnek" indultak, és nem csak a zenélésben - számolt be a tapasztalatokról, kifejtve: egyértelmű kapcsolat van a zenei sikerélmények és az iskolai teljesítmény között, más órákon, például matematikából is jobban teljesítettek a diákok.

A "legszegényebb, legelesettebb" családok gyermekeivel foglalkoznak, számukra kiemelten fontos, hogy sikerélményük lehet, azt érzik, ők is vihetik valamire - tette hozzá.

A szeretetszolgálat a múlt évig európai uniós támogatással tizenöt helyen próbálhatta ki a módszert, több mint ezer gyermekkel foglalkozhattak. Mára viszont szűkültek anyagi lehetőségeik, jelenleg nyolc iskolában, 300-400 gyermekkel dolgoznak. Lantos Szilárd elmondta, hogy a hangszereket is a szeretetszolgálat adja és a zenetanárok, szociális segítők bérét is fedezniük kell. A legkisebb hozzájárulás is segíti programjuk működését - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk