INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

2019 nyaráig tart a 3-as metró felújítása

Infostart / InfoRádió
Aláírták a 3-as metró felújításáról szóló szerződéseket. A munkálatok novemberben kezdődhetnek és 2019 nyarának végére újulhat meg a 3-as metró.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és a főpolgármester aláírta a 3-as metróvonal felújításáról szóló támogatási szerződéseket.

Fónagy János a tárca képviseletében elmondta: a 137, 5 milliárdos beruházás uniós része mintegy 120 milliárd forint lesz.

2019 nyaráig tart a 3-as metró felújítása

Fónagy János hangsúlyozta: a 3-as metrót 1970-ben kezdték építeni, és azóta nem volt jelentősebb felújítás az észak-déli metróvonalon.

Hozzátette: 222 kocsi felújítása kezdődött meg idén, ami várhatóan 2017-re érhet véget. Az eddigi járművek átlagéletkora 30 évnél is több.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára arról is beszélt, hogy várhatóan novemberben kezdődnek meg az alagút rekonstrukciós munkálatai, és 2019 nyarának végére érhetnek véget. Eközben a síneket is kicserélik, és az állomásokat is bővítik, felújítják.

Tarlós István az aláíráskor hangsúlyozta, hogy a 3-as metrót fel kell újítani, hiszen naponta félmillió ember használja. A főpolgármester elmondta: biztos abban, hogy az Európai Unió is támogatni fogja a beruházást, amely várhatóan 2019 nyarára véget ér.

Kapcsolódó hang

2019 nyaráig tart a 3-as metró felújítása
 


A címlapról ajánljuk