eur:
390.67
usd:
366.13
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Bakondi: a külső határok védelme nélkül nem kezelhető a migráció

A tavaly bevezetett sikeres magyar határrendészeti intézkedések bebizonyították, hogy az európai határok védelme nélkül nem lehet sikeres migrációs politikát folytatni - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Bakondi György ismét megerősítette, hogy a kormány 2016-ban az illegális migráció folytatódásával számol, ezért továbbra is mindent megtesz az ország védelméért. A főtanácsadó szerint az Európai Unió sikertelen próbálkozásokat tett a migrációs probléma rendezésére, a Törökországgal kötött megállapodás sem hozott eredményt. A betelepítési kvóták szintén nem jelenthetnek megoldást, mivel ellentétesek az uniós joggal és nagy a biztonsági kockázatuk, ami akár az unió jövőjét és a nemzetállamokat is veszélyezteti - fejtette ki.

A migrációs áradatot elsősorban a bolgár és macedón határon kell feltartóztatni - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×