INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Nincs közvetlen terrorveszély Magyarországon

Infostart / InfoRádió
Nőtt a terrorfenyegetettség, de nem számít támadásra a Terrorelhárítási Központ Magyarországon. Erről a TEK főigazgatója beszélt a Kossuth Rádióban.

"Nem szabad sem riogatni, sem hamis információkat adni. Jelenleg semmi olyan információ nincs, sem a Terrorelhárítási Központ, sem más belügyi szolgálat birtokában, amely arra utalna, hogy közvetlenül Magyarországot terrortámadás fogja érni. A fenyegetettség nyilván nő a migrációs hullám következtében, de nagyon bízunk benne, hogy a következő időszakban ez valamelyest csökkenni fog, hiszen a kerítés hatását érzékeljük"

Hajdú János cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy a Terrorelhárítási Központ megerősítette volna Orbán Viktor miniszterelnök védelmét.

"Halvány fogalmam sincs, hogy honnan szerezte a média ezt az információt. A nemzetbiztonsági ülésre hivatkoznak többen, így olvastam. Én ott voltam, tőlem az elnök úr ilyet nem kérdezett, magamtól én ilyet nem mondtam. Folyamatosan értékeljük és elemezzük az információkat és megpróbáljuk naprakészen tartani a védelmét, de jelenleg én ilyet nem nyilatkoztam és a TEK ilyet nem tett.

A TEK főigazgatója ugyanakkor hangsúlyozta: Magyarországon akkor is emelik a terrorkészültség szintjét, ha bármely európai országban terrorcselekmény történik.

Hanganyag: Domanits András

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk