INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Semjén Zsolt: a terror sem nemzetet, sem vallást nem ismer

InfoRádió / MTI
Semjén Zsolt hivatalos nigériai látogatásának második napján felkereste az abujai nagymecsetet, ahol a miniszterelnök-helyettest Ibrahim H. Jega, az Országos Iszlám Tanács főtitkára és Alhaji Baba Yunusa, a nemzeti nagymecset vezetőségének elnöke fogadta - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Semjén Zsolt a kormány nevében őszinte együttérzését fejezte ki a pénteki ima alatt az észak-kelet-nigériai Yola városában történt terrorcselekmény miatt.

A Boko Haram szélsőséges muzulmán terrorszervezetnek tulajdonított akció következményeként több mint 40 muzulmán hívő életét vesztette, és mintegy százan megsebesültek.

A miniszterelnök-helyettes rámutatott arra, hogy a terror sem nemzetet, sem vallást nem ismer. "A muzulmán hit iránti tiszteletünk alapján is a terrorizmus valamennyi formáját határozottan elutasítjuk" - idézte Semjén Zsolt szavait a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Nigéria vallási vezetői köszönetüket fejezték ki Magyarország szolidaritásáért, és hitet tettek a muzulmán-keresztény testvériség mellett. Rámutattak arra, hogy a Boko Haram a nigériai nemzet ellensége, amellyel szemben az egyház és a kormányzat közösen lép fel - közölte Havasi Bertalan.

A címlapról ajánljuk