eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az Ökotárs üdvözli, hogy a NAV megszüntette az ellenük indított nyomozást

Az Ökotárs Alapítvány üdvözli, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűncselekmény hiányában megszüntette a Norvég Civil Támogatási Alappal összefüggésben ellenük és az általuk támogatott 17 szervezet ellen folyó nyomozást.

Az alapítvány keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: bebizonyosodott, hogy az Ökotárs és a támogatott szervezetek betartották a jogszabályokat, folyamatosan dokumentálták tevékenységüket, nyomon követték az esetleges változásokat és eleget tettek ellenőrzési kötelezettségüknek is.

Álláspontjuk szerint az ügyben indított "jogtalan" nyomozás így teljes egészében megalapozatlan volt, ahogy a támogató országok képviselői is hangoztatták.

Felhívták a figyelmet: a Norvég Civil Támogatási Alap nyílt pályázatok útján az elmúlt két évben összesen több mint 430, különböző területeken megvalósuló civil projekt elindulását és végrehajtását segíthette.

Közölték ugyanakkor, hogy az Ökotárs és partnerei, az Autonómia, a DemNet és a Kárpátok alapítvány adószámának sorsa "továbbra is a bíróság kezében van", de minden jogorvoslati fórumot megkeresnek, hogy bizonyítsák álláspontjukat.

A NAV tavaly december 19-én közölte a Magyar Nemzet napilappal, hogy november végén elrendelték a nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt a norvég alapok ügyében ismeretlen tettes ellen.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tavaly novemberben tett feljelentéseket a norvég alap vizsgálata során megállapított szabálytalanságok miatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×