eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A kifizetett devizahitelek után is jár visszatérítés - lapszemle

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy azok is számíthatnak pénzre, akik korábban kedvezmény igénybevétele nélkül kifizették hiteleiket. A napi.hu üzemanyag-ár csökkenést jósol.

Nemcsak az élő szerződéssel rendelkező devizahitelesek kaphatják vissza a tisztességtelennek ítélt egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés miatti összeget, hanem azok az adósok is, akik korábban kedvezmény igénybevétele nélkül kifizették hiteleiket - mondta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetőjével a ma kezdődő háromnapos kihelyezett tapolcai frakcióülés előtt beszélt a lap.

A Népszabadság azt írja, hogy át kell tervezni a vasút új InterCity kocsijait, mert nem akadálymentesek. A MÁV elismerte a hibát, mondván: nem követték a szabványváltozást, így kerekes székkel nem lehetne használni a kocsikat. A fejlesztés 1,4 milliárd forintba került.

Az Indexen az olvasható, hogy a Barcalona akadémiáján nevelkedő játékosokról közölt cikket a barcaelonai sportlap, a Sport. Õk azok, akik hamarosan berobbanhatnak a felnőtt csapatba. A jobb oldali középpályások között említik Matiast, vagyis Tajti Mátyást, a 16 éves magyart, akit a nyáron igazolt le a Barcelona.

A napi.hu szerint elképzelhető, hogy az olaj ára további tíz százalékkal zuhan, egyes elemzők szerint 70-90 dolláros szintek is visszaköszönhetnek az olajpiacon, ami lejtőre küldheti az üzemanyagok árát is.

A Portfolio szerint a németek költségvetése annyira kiegyensúlyozott lehet jövőre, hogy nem lesz szükség új adósság felhalmozására nettó értelemben az ország működéséhez. A pénzügyminiszter "adósságmentes" költségvetési terveit természetesen rengeteg kritika érte az ellenzék részéről, sokak szerint a német infrastruktúra romlása ugyanúgy növeli majd az adósságukat, csak éppen láthatatlanul.

A Pénzcentrum szerint Ördög Nóra igazi üzletasszonnyá nőtte ki magát: a TV2 újdonsült műsorvezetője pár évvel ezelőtt egy barátnőjével alapított tanácsadó céget, amely meglehetősen sikeres: tavaly 37 millió forint nettó árbevételre tett szert, míg 2012-ben "csupán" 17 millióra.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×