eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Miniszteri biztosokat neveztek ki az igazságügyi tárcánál

Négy miniszteri biztost neveztek ki az Igazságügyi Minisztériumban (IM). Trócsányi László igazságügyi miniszter erről szóló utasításai a Hivatalos Értesítő legfrissebb, szerdai számában jelentek meg. Megjelent Budai Gyula miniszteri biztosi kinevezése is, amelyben feladatait is részletezik.

Szeptember 16-i hatállyal Baranyai Gábort a határokkal osztott természeti erőforrások fenntartható használatáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki a miniszter. Megbízatása 2015. március 15-ig szól.

Miskolczi Barna a büntetőeljárásjog reformjával, az új szabályozási rendszer kialakításával, továbbá a kapcsolódó jogszabályok előkészítésével összefüggő feladatok irányítására és összehangolására nevezte ki miniszteri biztossá a tárcavezető. Miskolczi Barna irányítja a büntetőeljárási törvény kodifikációjával összefüggő feladatok ellátását is az IM-ben.

A jogászképzés áttekintésével, az új képzési és szabályozási rendszer kialakításával, továbbá a kapcsolódó jogszabályok előkészítésével összefüggő feladatok irányításával és összehangolásával Vízkelety Mariannt bízták meg.

A polgári perrendtartás reformjával, az új szabályozási rendszer kialakításával, továbbá a kapcsolódó jogszabályok előkészítésével összefüggő feladatok irányítására és összehangolására Wopera Zsuzsannát nevezte ki az igazságügyi miniszter. Wopera Zsuzsanna miniszteri biztosként koordinálja az IM-ben a polgári perrendtartásról szóló törvény kodifikációjával összefüggő feladatok ellátását is - olvasható a miniszteri utasításban.

A három miniszteri biztos kinevezése szeptember elsejétől 2015. február 28-ig szól.

A szerdai Hivatalos Értesítőben ismertetik azt is, hogy Budai Gyula - az előző Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára - a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosaként az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felel. A fideszes országgyűlési képviselő kinevezése szeptember elsejétől visszavonásáig - de legfeljebb hat hónapra - szól.

A miniszteri biztosnak az embargó miatt szükségessé váló külgazdasági intézkedésekre kell javaslatokat tennie, segítenie kell az embargóval sújtott mezőgazdasági és agrárvállalkozásokat, élelmiszer-feldolgozókat és vállalkozásokat piacaik megtartása érdekében. Budai Gyula feladata lesz a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottságban az együttműködés elősegítése, kapcsolattartás az embargóval érintett magyar vállalkozásokkal, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel. Ugyancsak a biztos feladata lesz a keleti nyitás politikája keretében az oroszországi piacon nem értékesíthető mezőgazdasági termékek más régiókban történő eladási lehetőségének vizsgálata és új piacok felkutatása.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×