eur:
387.8
usd:
358.34
bux:
66185.37
2024. február 22. csütörtök Gerzson

Már másodfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok miatt több megyében

Pest és Bács-Kiskun megye több járásában vasárnap kora este már kiadták a narancssárga, vagyis a másodfokú riasztást a heves zivatarok miatt. A következő órákban az ország nagy részén - a fővárosban is - a zivatarok során viharos szél, illetve jégeső, továbbá jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten olyan zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó viharos szél, illetve nagyobb méretű jég kísérhet, de kevésbé heves kísérőjelenségekkel Békés, Csongrád, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében is várhatók zivatarok.

Vasárnap Győr-Moson-Sopron és Vas megyében jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani. Az intenzív záporokból, zivatarokból Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten rövid idő alatt is több mint 25-30 milliméter eső hullhat.

A Balatonnál és a Velencei tónál másodfokú viharjelzés van érvényben. Csónak és vitorlás nem közlekedhet.

A meteorológiai szolgálat azt írta: erős hidegfront vonul át az országon. A heves zivatarok környezetében 90 kilométer/óránál is erősebb széllökés és felhőszakadás alakulhat ki, nagyméretű - akár 2-4 centiméter átmérőjű - jég is hullhat. Az intenzív záporok, zivatarok környezetében helyenként másutt is rövid idő alatt 15-20 milliméternél több csapadék hullhat. Elsősorban az ország északnyugati részén területi átlagban 24 óra alatt lehulló csapadék meghaladhatja a 20 millimétert. Az éjféli, hétfő hajnali órákra a keleti területeken is megszűnnek a zivatarok.

Az előrejelzés szerint hétfőn alapvetően napos idő várható, de kezdetben északkeleten, délutántól pedig a nyugati határ mentén már lehet több felhő, ezeken a tájakon zápor, esetleg zivatar is előfordul. Az eleinte északon még erős szél délutántól mérséklődik, de zivatar környezetében továbbra sem kizárt átmenetileg erős vagy viharos széllökés. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 17-20 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×