eur:
388.87
usd:
361.95
bux:
68599.59
2024. május 8. szerda Mihály

Megcsúszott egy út Hevesben

Megközelíthetetlenné válhat egy településrész, a Gyöngyösoroszihoz tartozó Károlytáró, mert megcsúszott, így balesetveszélyessé vált az oda vezető egyetlen közút. A Heves Megyei Védelmi Bizottság terveket dolgozott ki az út kiváltására - közölte a bizottság elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Egerben.

Horváth László azt mondta: ha az út lezárására kényszerülnek, akkor elszigetelődhet Károlytáró 63 lakója, vészhelyzetben se a mentők, se a rendőrség, se a tűzoltók nem tudnak bejutni a falutól mintegy 8 kilométerre található területre, illetve élelmiszerbolt sem működik a településrészen.

Végső esetben biztosítják a megfelelő közlekedési eszközöket, akár a honvédség eszközeinek bevetésével is, illetve a legkésőbb jövő hétfőre elkészülhet a 100 méteres szakaszt kiváltó úgynevezett vendégút - tette hozzá.

A védelmi bizottsági elnök elmondta, hogy az intenzív csapadék hatására mintegy 60 centiméterrel csúszott, süllyedt meg az út, és a folyamat egyre gyorsul, vagyis bármikor szükségessé válhat a lezárás. Jelenleg fél pályán, súly-, időszaki és célforgalmi korlátozás mellett használható a szakasz, ám sokáig nem halogatható a forgalom kizárása - fűzte hozzá.

Közlése szerint a volt gyöngyösoroszi színesfémbánya rekultivációját végző Mecsek-Öko Zrt. felajánlotta, hogy saját költségén megépíti a vendégutat az út menti hegyoldal átvágásával. Ugyanakkor a helyzetet nehezíti, hogy a kiszemelt terület magántulajdonban van, Natura 2000-es védettség alatt áll, illetve a tervezés és az engedélyeztetés időt igényel.

Ha a terv végrehajtása nem sikerül, akkor gépkocsik számára is járhatóvá teszik a Bagolyirtás településrész felől Károlytáróba vezető utat.

A tervezett útszakasz megvalósítási költségeit 60-80 millió forintra becsülik a szakemberek - mondta Horváth László.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×