eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Áder: Nagyobb harmóniára van szükség

Világunknak ma is arra az összhangra van szüksége, amely korábban Európa újraegyesítéséhez vezetett - mondta Áder János hétfőn, a diplomácia testület tagjait fogadva.

Az államfő újévi jókívánságait kifejezve a Művészetek Palotájában hangsúlyozta: a válság is azt mutatja, sokkal nagyobb harmóniára van szükség, mint korábban gondoltuk, hiszen értékeink és érdekeink éppúgy összhangba hozhatók, mint a zenében a hangok, amelyek építik, kiegészítik egymást.

"Van abban némi igazság, hogy mi, magyarok hiába beszélünk egy nyelvet, gyakran mégsem értjük meg egymást" - jegyezte meg a köztársasági elnök, hozzátéve ugyanakkor, korábban Brüsszelben is azt tapasztalta, hogy ez korántsem csak magyar tulajdonság, hiszen olykor ott is fontosabb volt, "kinek van igaza, mint az, hogy mi az igazság". Áder János szerint ezt a jelenséget valószínűleg nem lehet végleg száműzni a közéletből, azonban akkor járunk el helyesen, ha az "igazság oldalára állunk", és megtaláljuk a közös hangot, azt keresve, ami összeköt, és nem azt, ami elválaszt.

Áder János beszéde végén a betegsége miatt távol maradt Martonyi János külügyminiszter nevében is átadta jókívánságait a Magyarországon dolgozó diplomatáknak. Ezt követően Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa szólt a tolerancia és a szolidaritás fontosságáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×