eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A miniszterelnök a megyei önkormányzatok vezetőivel tárgyalt

A megyék jövőbeni szerepéről tárgyalt Orbán Viktor kormányfő a megyei közgyűlési elnökökkel hétfőn az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen - amelyen részt vett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is - megvitatták, hogy a megyék milyen forrásokhoz juthatnak a 2013 és 2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklusban gazdaságfejlesztésre, terület- és vidékfejlesztésre. A kormány tervei szerint ebben az időszakban a fejlesztési források legalább tíz százalékát a megyei önkormányzatok fogják elosztani.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a kormány és a megyei önkormányzati vezetők tárgyalásán megállapították azt is, hogy az állam összesen 196 milliárd forint adósságot vett át a megyéktől, így a nehéz helyzetben lévő térségek sorsát rendezték. Az intézményeket az állam átvette, a megyék a jövőben területfejlesztési feladatokat látnak el.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×