INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Újra egyeztetnek az egészségügyi dolgozók nyugdíjazásáról

Infostart / InfoRádió
Ma délben egyeztetnek a kötelező nyugdíjazásról az egészségügyi államtitkárral az ágazati szervezetek. A kormányhatározat azt írja: január 31-ével kell megszüntetni a nyugdíjas kort elért közszférában dolgozók munkaviszonyát.

Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke az InfoRádióban azt mondta: ágazati mentességet kérnek az egészségügyi dolgozók nyugdíjazásáról szóló tárgyaláson.

Az elmúlt napokban több érdekképviselet fordult a kormányfőhöz és az államtitkárhoz a közszférában alkalmazandó kötelező nyugdíjazás miatt, mert szerintük annak végrehajtása a szakellátás azonnali működésképtelenségét jelentheti. Szócska Miklós nem sokkal később azt mondta: nincs veszélyben az egészségügy működőképessége, a hét végén pedig a miniszterelnök sajtófőnöke megismételte: nem változott Orbán Viktor kormányfő álláspontja a kötelező nyugdíjazásról, így egyedi engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok a munkavállalók, akiknek a szakmájában utánpótlásgondok vannak.

Kapcsolódó hang

Csiba Gábor
 


A címlapról ajánljuk